"Stan" otpušta 110 radnika, spisak već sastavljen

U JKP "Stan" će 110 radnika biti proglašeno tehnološkim viškom, što je trećina od ukupnog broja zaposlenih.
U JKP "Stan" će 110 radnika biti proglašeno tehnološkim viškom, što je trećina od ukupnog broja zaposlenih.

Član Gradskog veća za urbanizam Aleksandar Bašić kaže da je spisak prekobrojnih već sastavljen na bazi dobrovoljnosti.

On dodaje da je namera osnivača da to preduzeće osposobi da bude u mogućnosti da samo servisira nasleđene dugove i redovno islaćuje zarade, koje su sada neredovne uprkos tome što su zaposleni na minimalcu. To znači da će ostati 250 radnika.

- Nameravamo da Stan i dalje zadrži osnovnu delatnost, odnosno da se brine o održavanju stanova i poslovnog protora, javne rasvete i da radi dimničarske usluge, ali tako da pružanje tih usluga bude na najvišem mogućem nivou - kazao je Bašić za Dnevnik i dodao da će Grad izdvojiti oko 90 miliona dinara za otpremine. Prema važeće kolektivnom ugovoru, u slučaju proglašenja tehnološkim viškom, radnike ove gradske firme sleduje dinarski iznos u vrednosti od oko 300 evra po godini radnog staža.

Viškovi su i u još nekim gradskim firmama. Tako je procena da je najmanje po sto radnika prekobrojno u Čistoći, Lisju i Zelenilu.

  • Dve nepotrebne

    26.08.2014 06:34
    javne kuće

    STAN treba UKINUTI kao i INFORMATIKU!!!
  • Anonimus

    06.06.2014 15:17
    Spisak je napravljen još prošle godine, a i ova vest se objavljuje već koji put... nikako dalje od spiska....
  • anonimus

    06.06.2014 12:48
    ala janka i gorana svrbe dlanovi....ko hoce na spisak zna se tarifa... 10% a od toga= ide na cetiri dela... ko hoce otpremninu, morao bi to da zna.....zato ljudi racunajte koliko vam preostaje....to je naredba sefova...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti