Futog: Peticijom protiv repetitora

Više od 500 žitelja Futoga zatražilo je od lokalne uprave da ne dozvoli postavljanje repetitora mobilne telefonije u stambenom delu naselja.
Više od 500 žitelja Futoga zatražilo je od lokalne uprave da ne dozvoli postavljanje repetitora mobilne telefonije u stambenom delu naselja, jer građani strahuju da će reptitor ugroziti njihovo zdravlje, ali i zdravlje više od 1.000 osnovaca i mališana koji pohadjaju obližnju osnovnu školu i vrtić.

Prema planu, antena mobilnog operatera Telekoma postavljena je na placu u stambenom delu Futoga, nedaleko od Osnovne škole "Miroslav Antić" i predškolske ustanove Biberče.

Repetitor jos uvek nije pušten u rad, a zbog opasnosti od njegovog štetnog uticaja stanovnici tog dela Futoga rešeni su da tako i ostane. Potpisivanje peticije organizovali su građani koji žive na tim lokacijama a, iako im je trebalo svega 100 potpisa, prikupili su više od 500. U peticiji se traži ne samo sprečavanje puštanja u rad antene za mobilnu telefoniju nego i njeno izmeštanje, kao i dislociranje preostale 3 antene koje se nalaze u blizini kuća u tom prigradskom naselju.

Za danas u 18 sati zakazan je zbor građana u Mesnoj zajednici Futog, gde će se raspravljati o tom pitanju i ovim putem potpisnici peticije apeluju na svoje sugrađane da se odazovu pozivu. Kako kažu, ukoliko se ništa ne promeni, roditelji su, strahujući za zdravlje najmlađih, najavili ispisivanje dece iz obližnje osnovne škole i predškolske ustanove.

  • komsinica

    13.06.2014 23:08
    strasno...
    ne razumem zaista jovu limanca zbog komentara...pa kad toliko ne steti ta antena zasto su je limanci uklonili? pricate gluposti....
  • ????

    05.06.2014 21:53
    Futog je ravnicarsko mesto i zaista ne razumem zasto repetitori ne bi bili na obodu sela nego po 20m od kuca, u planu je najnoviji predajnik koji treba da bude u dvoristu jedne kuce(naravno covek dobija dobar kes za to) u sred naseljenog mesta.
  • Jogi Letač

    05.06.2014 13:13
    Ja sam da se ukinu sve bazne stanice u Futogu. A onda bi ovi drugi pisali peticije što Futog nije pokriven signalom mobilne. I tako u krug. Osim snage i razdaljine, bitna je i frekvencija signala. Veći uticaj ima mobilni na 2 cm od mozga nego bazna stanica na 1 km.
    To što sijaju sijalice bez kabla, ko je pazio na času u školi, taj zna da je to još Tesla otkrio, ništa novo. Ne koristi se takvo osvetlenje, jer se previše rasipa energija. U stvari, kad bolje razmislim, mnogi nisu pazili na časovima fizike u školi, pa im se svašta može poturiti kao jedina istina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti