Pronalazač mašinice za šišanje dobio ulicu u Veterniku

Komisija za davanje imena ulice odbila je predlog da Beogradska kapija promeni ime u "Kapija srpskih dobrovoljaca".
Komisija za davanje imena ulice danas je odlučila da odbije predlog radikala da Beogradska kapija promeni ime u "Kapija srpskih dobrovoljaca".

Na sednici je navedeno da su konsultovali Zavod za zaštitu spomenika kulture, koji je potvrdio da ime "Beogradska kapija" potiče iz vremena izgradnje Petrovaradinske tvrđave i da nikad nije menjan.

Komisija je s druge strane odlučila da Dragiša Vasić, ideolog četničkog pokreta i drugi čovek po važnosti u tom pokretu iza Draže Mihailovića, dobije ulicu u Futogu i to na parceli br. 6833/1.

Odlučeno je i da ulica Novo naselje 2 dobije ime po članu SANU, psihijatru i nekadašnjem direktoru Centra za naučno-istraživački rad bolnice "Sveti Sava" u Beogradu dr Jovanu Raškoviću, a da nekoliko parcela u istom delu grada formiraju ulicu i dobiju ime po Mari Branković, kćerki despota Đurđa Brankovića.

Komisija je odlučila i da jedna ulica u Veterniku dobije ime po srpskom pronalazaču Nikoli Bizumiću iz Iriga, koji je najpoznatiji po pronalasku ručne mašinice za šišanje.

Data je saglasnost i da dve ulice u Sremskoj Kamenici dobiju nazive i to ulica Mišeluk 5 će dobiti ime po svetom Iliji, a sadašnja parcela br. 2660/2 će se zvati Ulica fruškogorskih manastira. U Rumenki će ulica Nova (između ulica Laze Markovića i vojvode Putnika, do građevinskog reona) dobiti ime po predratnoj glumici Žanki Stokić.

Na  sednici je komisija donela odluku i da se izmene pravila u radu Komisije, pa tako od sada neće biti nužan uslov da od smrti osobe, čijim imenom želi da se nazove deo naselja, ulica ili trg, mora da prođe pet godina.

  • 07.06.2014 12:42
    ЗЛОЧИНИ ЧЕТНИКА СЕ НЕ ЗАБОРАВЉАЈУ
    http://www.subnor.org.rs/vranic
    http://www.subnor.org.rs/drugovac
  • Anonimac

    06.06.2014 13:31
    Srbski Novi Sad
    Bolje da se zove po cetnicima,nego po nekim fasistima,koji su bacali ovaj narod u dunav!Ali svakako,najvise bih voleo po nekim glumcima:Gidra,Bata Stojkovic,Mija Aleksic...Sportistima:Radivoj Korac,Aleksandar Tirnanic,Rajko Mitic..
  • 06.06.2014 12:38
    @Gaylord
    Postovani Gaylord gospodine.

    Vasa dementnost, odnosno poremecaj se vidi u vasem imenu.Kazu da taj poremecaj dolazi sa starenjem, ko ce to znati.Gledajuci Vas primer to je veoma upitno. Posto ne verujem da stariji covek moze sebi dati takvo ime...

    Ovaj Dementni (GAY)lord poremecaj Vas je izgleda napao u ranoj malodosti.

    A da ste malo bolje procitali moj komentar, shvatili bi ste sta sam hteo da objasnim citaocu Tomi.

    Inace nije dobro mrzeti sve sto ima prefiks Srpsko, kazu moze se dobiti cir od nervoze.

    Ostajte mi nasmejani i srecni GAJlorde, svako dobro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti