Informatika: Podneta pritužba zbog letka

JP "Informatika" saopštila je da je podnela pritužbu Zaštitniku građana i Poverenici za zaštitu ravnopravnosti protiv neimenovane radnice u tom preduzeću jer je na interni portal forme postavila letak "Jezik čuva granice".
JP "Informatika" saopštila je da je podnela pritužbu Zaštitniku građana i Poverenici za zaštitu ravnopravnosti protiv neimenovane radnice u tom preduzeću jer je na interni portal firme postavila letak "Jezik čuva granice".

U ovom preduzeću kažu da je na osnovu IP adrese i drugih oznaka pošiljaoca utvrđeno ko je postavio letak.

"Imajući u vidu da se radi o teškom kršenju prava građana, bili smo prinuđeni da se obratimo pritužbom institucijama zaduženim za borbu protiv diskriminacije i to Poverenici za zaštitu ravnopravnosti, kao i Zaštitniku građana", stoji u saopštenju "Informatike" u kojem je priložen i skenirani dokument pritužbe.

"Informatika" se ogradila od ovog čina radnice, istakavši da je ona to učinila bez znanja rukovodstva.

Kako je 021 ranije danas objavio, zaposleni u JP "Informatika" dobili su obaveštenje mejlom da na internom sajtu preduzeća mogu pronaći letak o pravilnoj upotrebi jezika u svakodnevnoj komunikaciji.

  • Informaticar

    06.06.2014 18:40
    Vodonoša
    Najlakše je optužiti koleginicu sa čijeg se računara inače šalju sva interna obaveštenja za zaposlene u Informatici. Lično mislim da je to delo njenog rukovodioca koji pre dolaska 3.Srbije u preduzeće bio "vodonoša" tj. momak koji je bio zadužen za narudžbinu vode za aparate.
    Podrška za GG
  • 06.06.2014 12:07
    maka
    Подржимо нормалну радницу.
  • CCC

    06.06.2014 10:52
    CCC
    Anon PODRSKA.
    Letak je poslat preko PR sluzbe sto znaci da je odobren od zvanicnih organa i organa sto implicira da je saopstenje sprdnja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti