LSV osudila davanje imena ulici po četničkom ideologu

LSV je protestovala jer je jedna ulica dobila ime of četničkom ideologu Dragiši Vasiću.
Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je da se novosadska vlast umesto investicijama i rešavanjem komunalnih problema bavi time da ulicu dobije četnički ideolog Dragiša Vasić.

"Dok veliki broj znamenitih Novosađanki i Novosađana nema svoju ulicu, odavanje ovakvog priznanja četničkom ideologu je najblaže rečeno još jedan dokaz mahnite potrebe da se unizi antifašistička tradicija našeg grada", navodi LSV.

Ova stranka navodi da ni ovo, kao ni najnovija bruka u JKP "Informatika" sa letkom "Jezik čuva granice" koji propisuje šta je srpski jezik, a šta nije, nije iznenađenje.

"U protekle dve godine, razni nakupci i preprodavci glasova koji dodaju većinu gradskoj vlasti i tako su se domogli javnih i javnokomunalnih preduzeća, pokazali su pre svega da su nekompetentni, da ne znaju da rade ništa osim da zapošljavaju rođake i stranačke poslušnike, a smenjuju ljude zbog latiničnih tabli. Jedino što su, mimo toga, još pokazali jeste to da ne poznaju Novi Sad i da žele da ga pretvore u nešto što on nije", kažu Ligaši.

  • Gajgerov krojač

    07.06.2014 16:09
    @Anonimus
    Tako je, četnici su bili časni borci. Čas su činili zločine nad sopstvenim narodom, čas su sarađivali s Italijanima i Nemcima, čas su bežali kao zečevi.
  • Animator

    07.06.2014 14:01
    Imam predlog za LSV !
    Žalite se svom drugaru, četničkom vojvodi Tomislavu Nikoliću !

    Možda on tu može nešto da sredi.
  • Da

    07.06.2014 13:13
    podsetim
    Cetnici na celu sa pop Djujicem su u Dalmaciji saradjivali sa ustasama i italijanima u borbi protiv partizanskih levicara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti