Radnici prete protestima tokom Egzita

Trideset radnika Noviteta, Garanta i Tvrđave Varadin zahtevaju od nadležnih da se uključe u rešavanje njihovih problema.
Trideset radnika Noviteta, Garanta i Tvrđave Varadin zahtevaju od nadležnih da se uključe u rešavanje njihovih problema.

Radnici Tvrđave Varadin traže odštetu i povezivanje radnog staža, a zaposleni u Garantu i Novitetu da se gradska vlast uključi u izradu socijalnih programa.

Štrajkačima koji su razgovarali sa predstavnicima Grada je saopšteno da grad nije nadležan za rešavanje navedenih problema. - Ukoliko gradski čelnici ne odgovore na zahteve radnika do 20. juna, štrajkovi će biti radikalizovani, a radnici će protestvovati i tokom Egzita - rekla je predstavnica sindikata "Solidarnost" Gordana Kojić.

Po njenim rečima, radnici Tvrđave Varadin zahtevaju po 10.000 evra štete svakom, Garant dvanaest, a Novitet šest zaostalih plata. - Svi radnici su dovedeni do praga egzistencije. Nemaju drugog izbora već da pravdu traže na ulici - zaključuje Kojićeva.

  • 09.06.2014 08:38
    Koja je svrha protesta tokom Exita? Kao da je drogirane posetioce briga za njihove plate.
  • 09.06.2014 08:02
    kakve veze ima grad sa navedenim preduzecima? To nisu JKP vec privatizovana preduzeca. Zar i dugove privatnika treba da placa grad tj. novosadjani? POGRESNA ADRESA...
  • -

    08.06.2014 09:57
    -
    naravno da ih podrzavam kao i kada su najavile da ce blokirati futoski put a policija ih cekala u zasedi

    meejutim, udba je ovde napravila vise stete nego cia i kgb zajedno
    gradonacelnik se k.urcio kako ce im pomoci.

    ako misle ubosti krivca u oko-cecin koncert je bolja prilika za demonstraciju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti