Nagrada novosadskom satiričaru u Libanu

Satiričari Milan Todorov iz Novog Sada i Slobodan Simić iz Beograda ovogodišnji su dobitnici književne nagrade za kreativnost, koju dodeljuje Fondacija "Nadži Naman" iz Libana.
Satiričari Milan Todorov iz Novog Sada i Slobodan Simić iz Beograda ovogodišnji su dobitnici književne nagrade za kreativnost, koju dodeljuje Fondacija "Nadži Naman" iz Libana.

Ovo priznanje ustanovljeno je 2002. godine i dodeljuje se u tri kategorije, kako se navodi u obrazloženju "autorima najemancipovanijih književnih dela u sadržaju i stilu, a sa ciljem da se ožive i razvijaju ljudske vrednosti".

Todorov i Simić su naši poznati autori aforizama i priča, među vodećim su srpskim satiričarima po broju i kvalitetu objavljenih knjiga, dobitnici su svih najznačajnijih priznanja za satiričnu književnost u Srbiji i regionu i članovi su Beogradskog aforističarskog kruga. Satiričari dobijaju priznanje koje se sastoji od plakete, sertifikata da su počasni članovi "Kuće kulture Nadži Naman" i objavljenih radova na arapskom, engleskom, francuskom i maternjem jeziku u almanahu Fondacije, koji će biti štampan u avgustu.

Na ovogodišnjem konkursu za prestižno priznanje "Fondacije Nadži Naman" učestvovao je 1.681 pisac iz pedeset osam zemalja sveta, sa četiri kontinenta, koji pišu na dvadeset pet jezika i dijalekata, a laureati su postali njih 67.

  • AntiBot

    09.06.2014 07:57
    čestitke našim satiričarima
    hvala vam na ovakvim vestima
    objaviti knjige na arapskom, engleskom, francuskom
    je ogroman uspeh
    e na taj način se podiže ugled zemlje
    nadam se da će i oni biti odlikovani

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti