Ubica Musić je natprosečno inteligentan i nije lud

Najnoviji nalazi lekara specijalista utvrdili su da je Darjan Musić natprosečno inteligentan i da nije lud, niti da pati od bilo kakvog duševnog poremećaja.
Najnoviji nalazi lekara specijalista iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu utvrdili su da je Darjan Musić natprosečno inteligentan i da nije lud, niti da pati od bilo kakvog duševnog poremećaja.

"Musić ima intelektualne sposobnosti iznad proseka. S obzirom na to da kod njega nismo konstatovali postojanje duševne bolesti, zaostalosti, povremene poremećenosti, kao ni alkoholnu zavisnost niti zavisnost od opojnih droga, zaključujemo da mera bezbednosti medicinskog karaktera nije potrebna", piše u zaključku lekara veštaka Branka Mandića i Milene Stanković.

Veštaci su utvrdili i da je Musić labilna ličnost s obeležjima "narcisoidnosti, impulsivnosti i senzitivnosti", zbog čega ima nizak prag tolerancije na frustracije, napetost, kao i sklonost da se pasivno prepušta vlastitim raspoloženjima. "Ova obeležja ličnosti u značajnoj meri određuju njegovo psihičko i socijalno funkcionisanje i ukazuju na mogućnost da on može da ispolji neodmereno i agresivno ponašanje u situacijama koje su za njega provokativne ili kad je pod dejstvom psihoaktivnih supstanci ili alkohola", navodi se u mišljenju lekara iz zatvorske bolnice.

Darjan Musić je uspeo da zbuni i prevari veštake na prvom veštačenju koje su obavili neuropsihijatri Kliničkog centra Vojvodina, ali sada mu to nije pošlo za rukom. Trojica veštaka su tada, nakon dodatnog sudsko-psihijatrijskog veštačenja zaključila da ne mogu da utvrde da li je Musić bio uračunljiv u momentu ubistva Vladislave Červenko, 12. novembra 2012. godine.

Podsetimo, Musića je sud prvobitno osudio na 35 godina zatvora zbog ubistva Vladislave, ali je Apelacioni sud taj proces vratio na početak. Sredinom aprila počelo je još jedno suđenje Musiću zbog sumnje da je prebio i zlostavljao Vladislavu  u julu 2011. godine, godinu i četiri meseca pre nego što je i ubio u svom stanu u Fruškogorskoj ulici.

  • liman

    09.06.2014 20:09
    bojim se da ovde medju redovima citano pise uslovno ili maximalno 2-3 god. voleo bih da nisam u pravu.
  • Ćevara

    09.06.2014 16:34
    PS. Podbarcu....
    Ispitati koliko su "Ti Stručnjaci" izdali veštačenja, koliko su robijaša spasili robije i šta su svojim stručnim radom stekli do sada???
  • @

    09.06.2014 14:27
    Music za Premijera
    a Miladin za predsednika!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti