Ješić: Podnosim ostavku kad radnicima isplatim poslednji dinar

Za sanaciju šteta od poplava u Vojvodini hitno je potrebno izdvojiti 280 miliona dinara kako bi se isplatili radnici koji su "deset dana spavali na mašinama", kazao je komandant pokrajinskog štaba za vanredne situacije Goran Ješić.
Za sanaciju šteta od poplava u Vojvodini hitno je potrebno izdvojiti 280 miliona dinara kako bi se isplatili radnici koji su "deset dana spavali na mašinama", kazao je komandant pokrajinskog štaba za vanredne situacije Goran Ješić.

On je najavio da će, sve dok se to ne obezbedi biti na toj, kao i na funkciji potpredsednika pokrajinske vlade, nakon čega će podneti ostavku. "Tih 280 miliona dinara je urgentno i mora se isplatiti vodoprivrednim preduzećima, a pored toga, neophodno je izdvojiti 4,5 milijardi dinara, kako bismo bili sigurni da u budućnosti od poplava neće biti ugrožen nijedan život u pokrajini", naveo je Ješić.

Dodao je i da je potrebno da se obezbedi još 800 miliona za saniranje nasipa i crpnih stanica jer "ako se sada ne poprave, šta da očekujemo u budućnosti". Prema  njegovim rečima, u Sremskoj Mitrovici šteta iznosi oko 2,8 miliona dinara, u Sremskoj Rači oko 19 miliona dinara, a u Bosutu oko devet miliona dinara.

Ješić se zahvalio svima koji su učestvovali u odbrani od poplava, posebno radnicima vodoprivrednih preduzeća za koje je rekao da su napravili pravi podvig time što su uspeli da sagrade 40 kilometara nasipa u roku od 12 sati. "Ti ljudi su spavali danima na bagerima, hodali su po nasipima noćima.  Podneću ostavku kad im se isplati ono što su zaslušili", izričit je Ješić.

Nakon najave ostavke pokrajinskih funkcija, Ješić kaže da će i dalje ostati u Demokratskoj stranci, ali zbog izbora Bojan Pajtića za predsednika ne želi da ostane na funkcijama, jer pokrajinska vlada ne ulaže poljoprivredu. (Suzana Stojićević)

  • Navijac

    11.06.2014 06:18
    Zasto bi vracao funkciju pre fudbalskog prvenstva
    Ovako je lepo otputovao u Brazil o drzavnom trosku
  • ipak je fotelja jača od njega

    10.06.2014 10:50
    Prvo je bilo reči....odlazim kad obavim sve poslove...pa odlazim kad isplatim sve pare...pa odlazim ako se ne ispune ulove i ako se nešto ne promeni...pa daj više idi...Na kraju neće ni otići.
  • Willy

    10.06.2014 07:39
    Verujte mi...naće on razloga da još ostane. na kraju neće ni otići...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti