Porodica stradalih kod Merkatora ljuta na funkcionere

Na Fakultetu tehničkih nauka od poginulih studentkinja Vladice Matović i Milice Ležimirac i njihovog školskog druga Aleksandra Marića oprostili su se zaposleni na novosadskom Univerzitetu, kao i kolege studenti.
Na Fakultetu tehničkih nauka od poginulih studentkinja Vladice Matović i Milice Ležimirac i njihovog školskog druga Aleksandra Marića poslednji put su se oprostili zaposleni na novosadskom Univerzitetu, kao i kolege studenti.

U ime rodbine poginulih govorio je Vladičin teča Zoran Rosić, zahvalivši se fakultetu što im se jedini obratio u ovim tužnim trenucima.

"Zahvalio bih se gradu, pokrajnim i državnim funkcionerima što se nisu udostojili ni da nam se obrate. Došlo je vreme da pametni zaćute, budale progovore, a fukare se obogate", rekao je teča pokojne Vladice.

Dekan FTN-a Rade Doroslovački je kazao "da se danas opraštamo od života koji je tek počeo, života koji je ostao nedovršen".

"Naša Vladica je bila na završetku prve godine studija, tek je zavirila u našu porodicu zvanu Fakultet tehničkih nauka, a već smo je izgubili. Ostaće sećanje na njenu lepotu, osmeh i pozitivnu energiju kojom je obasjavala svoje najdraže, kao i svoje kolege i koleginice", rekao je Doroslovački.

Direktor Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment Bojan Lalić, čiji je Vladica bila student, rekao je da su tri mlada života prestala zbog pogrešnog trenutka i pogrešnog mesta.

"Po ko zna koji put smo u situaciji da prizivamo ljubav prema svakom biću da bismo ovu tužnu vest pretvorili u poruku i opomenu. Brzina života, brzina misli, reagovanja, i na kraju, brzina umiranja, danas su postali generacijski trend", rekao je Lalić, dodavši da za to nisu pravljeni studijski programi, niti se za to odgajaju najbolji studenti.

Dvadesetogodišnji Milica Ležimirac, Vladica Matović i Aleksandar Marić, drugari iz klupe iz VIII1 Osnovne škole "Ivo Lola Ribar", sahranjeni su danas.

Milica je bila studentkinja PMF-a, Vladica FTN-a, dok je Aleksandar planirao da upiše Akademiju umetnosti. Poginuli su u saobraćajnoj nesreći na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara u nedelju rano ujutro, malo posle 2h. Kobne noći proslavljali su pet godina male mature.

  • 27.09.2014 17:43
    teča
    Saucesce porodicama.Znam lično teču, ponašanje je uopšteno neobično za takav skup, ali za teću nije, to je njegov stil.Voli da pleni lepotom i da je bitan. rod najrođeniji, on najžalosniji, konobar pravdu deli. I to kakav konobar i šta sve ne još., pa mu je čudno što nisu došli, mnoge je lično zadužio. Sahrane nisu mesta za ličnu promociju.
  • 11.06.2014 13:26
    Zato sto:
    1. Novi Sad je izgubio tri mlada zivota
    2. Novi Sad godinama trpi nasilje mazgova koji jurcaju po bulevarima, pa je samim tim delom i krivac
    3. taj mazgov nije procesuiran ni za jednu prijavu koju je podnosila policija, verovatno zbog intervencija POLITICARA, slicnim ovima

    Jel treba jos?

    Na spomeniku zrtvama pozara u Kontrastu pise ZASTO? e pa neka se i nasi politicari zapitaju o svojoj krivici i dugogodisnjem nedelovanju.
  • Blok

    11.06.2014 13:15
    I morali bi da se obrate zasto ne pojacaju saobracajnu policiju petkom i subotom uvece kada se zna da su tada saobracajke najcesce

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti