U Betaniji epidural samo od 7 do 22 sata

Trudnice koje žele epiduralnu anesteziju u Betaniji mogu je dobiti samo u periodu od 7 do 22 sata.

Trudnice koje žele epiduralnu anesteziju u Betaniji mogu je dobiti samo u periodu od 7 do 22 sata.

Epiduralna anestezija, inače, košta 15.000 dinara.

- Suprug i ja smo uplatili 15.000 dinara za epiduralnu anesteziju. Međutim, kada je porođaj počeo bila je ponoć i sestra mi je rekla da epidural neću moći da dobijem jer se u trećoj smeni on ne daje. Razlog je, objasnili su, manjak anesteziologa i sutra su mi vratili novac koji su smo uplatili - ispričala je za 24sata novopečena majka Branislava Trninić.

U porodilištu kažu da je razlog za ovo nedostatak anesteziologa.

Upravnik Dragan Stajić navodi da imaju 10 anesteziologa, pri čemu noću radi samo jedan dežurni koji tada nije u mogućnosti da daje vanstandardne usluge, kao što je epiduralna anestezija. Stajić navodi da im je potrebno bar još 50 odsto više anesteziologa, ali da im Ministarstvo zdravlja nije odobrilo zapošljavanje.

U Betaniji kažu i da su sve trudnice informisane o ovoj situaciji.

  • 13.06.2014 06:23
    @Duchess of Shangay
    Gospodjo Duchess of Shangay, koga motkom po ledjima? Nema ih!!! U celoj Srbiji nedostaju anseziolozi! Pa na svim klinikama KCV nedostaju anesteziolozi a vi bi ih dekretom u Betaniju. U UC se dezura na 3/4 dan a pola od toga se ne placa jer se krije iz razloga sto lekari i sestre NE SMEJU toliko da rade! U Betaniji se isto tako dezura i pedijatri i anestezija (ako neko zatrudni/porodi se, ode na duze bolovanje niko se ne prima jer nema kadra). Molim bez senzacionalizma. Si koji pljuju po Betaniji i UC promene pricu nakon 5 dana provedenih u njima!
  • Duchess of Shangay

    12.06.2014 12:40
    (Za razliku od Kamenice) GAK pripada Klinickom Centru te ne shvatam razlog zbog cega anesteziolozi iz Klinickog ne bi mogao raditi na GAK-u.

    Uuuu...cek...cek...

    Sada mi pade na pamet- nasi anesteziolozi (cast izuzetcima) nisu bas obuceni da se bave sirokim brojem "usluga" i najvise vole da ne rade NISTA NOVO, CUDNO..."EKSTRAVAGANTNO"...

    Motkom po ledjima i na posao!
  • 12.06.2014 11:27
    Hoce da radjaju srbcice e pa to boli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti