SKCNS napravio onlajn igricu o ljudskim pravima

Studentski kulturni centar Novi Sad razvio je i pustio u javnost prvu onlajn didaktičku igricu o ljudskim pravima, u kojoj učenici i mladi mogu na zabavan način da savladaju osnovne pojmove te oblasti.
Studentski kulturni centar Novi Sad razvio je i pustio u javnost prvu onlajn didaktičku igricu o ljudskim pravima, u kojoj učenici i mladi mogu na zabavan način da savladaju osnovne pojmove te oblasti.

Igrica pod nazivom "Arra" pokrenuta je i dostupna na društvenoj mreži Fejsbuk, a proizvod je radionica o ljudskim pravima održanih u 18 srednjih škola u Vojvodini.

Igrica sadrži pitanja koja su prilagođena zabavnom karakteru učenja i potrebno je znanjem i odgovorima na njih doći do cilja, zaobilazeći prepreke, a može da se koristi i kao pomoć u edukaciji na časovima građanskog obrazovanja.

Koordinatorka projekta Marija Popović rekla je da je velika pažnja posvećena tome da pitanja ne budu dosadna, da ne sadrže datume ili istoriografske podatke. "Pitanja su osnovna i zanimljiva, i, na primer, tu se nalazi bonton invaliditeta, ponašanje prema osobama sa invaliditetom i slične stvari iz raznih oblasti ljudskih prava", kazala je Popović.

Igra je postavljena na Fejsbuk, kako bi obuhvatila što širu publiku, a sa ciljem da što više mladih zna odgovor na 10 osnovnih pitanja iz te oblasti.

Organizovano je i takmičenje tokom prve promocije igre, u kojem je učestvovalo oko 400 takmičara, a pobednik Vanja Jakšić je osvojio studijsko putovanje u Nemačku.

Igra je proizvod projekta "Svi za prava - prava za sve" podržan od strane Delegacije Evropske unije u Srbiji, a tokom implementacije u njemu je učetvovalo 18 škola u 12 gradova, kao i 500 učenika i 50 zaposlenih.

  • 12.06.2014 12:44
    Napravio ogrlicu sa ljudskim glavama?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti