Voda na Štrandu bezbedna za kupanje

Kupači na Štrandu ne treba da brinu, jer je analizom utvrđeno da je kvalitet dunavske vode zadovoljavajući.
Kupači na Štrandu ne treba da brinu, jer je analizom utvrđeno da je kvalitet dunavske vode zadovoljavajući.

Temperatura Dunava je 22 stepena, pa je spasilačka služba pre četiri dana, dala zeleno svetlo za kupanje u Dunavu, kaže savetnik direktora Gradskog zelenila Ivan Nožinić. "S obzirom na ogromnu temperaturnu razliku između temperature vazduha i temperature vode, mi smo kupanje dozvolili tek pre četiri dana. Bove su postavljene, trenutno su u plićaku, i kako se temperatura vode bude povećavala, tako će se prostor za plivanje proširivati", izjavio je Nožinić za RTV.

Analize pokazuju da je voda ispravna za kupanje, kaže načelnica Centra za higijenu i humanu ekologiju Instituta za javno zdravlje Vojvodine, Milka Popović.

"Rezultati su pokazali da je kvalitet vode javnog kupališta Štrand odgovara klasi kvaliteta za kupanje i za rekreaciju. Tako da prve rezultate imamo, oni su već istaknuti na javnom kupalištu Štrand, a od juna meseca započeće i redovna kontrola koju nazivamo monitoringom", objašnjava Popovićeva.

Institut će dunavsku vodu kontrolisati i na "Oficircu", plažama u Futogu i Begeču.

Nakon kupanja u reci, građanima se savetuje da se istuširaju.

  • Novosadjanka

    13.06.2014 20:30
    Super
    Kupala sam se, voda je prelepa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti