Policijsko udruženje optužuje Grad za kolaps

Strukovno udruženje policije Arčibald Rajs negoduje zbog kolapsa u saobraćaju zbog auto trka na Mišeluku.

Strukovno udruženje policije Arčibald Rajs negoduje zbog kolapsa u saobraćaju zbog auto trka na Mišeluku.

Oni navode da velike gužva u centru Novog Sada i oko mosta Duga, izazvana obustavom saobraćaja na mostu Sloboda i Mišeluku, muče desetine hiljada Novosađana i meštana okolnih naselja i da je to nedopustivo.

"Most Sloboda je najprometniji most zbog broja saobraćajnih traka i položaja, te je sa aspekta bezbednosti saobraćaja i protočnosti saobraćaja nedopustivo da se na njemu ne odvija saobraćaj. Odakle Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve smelosti i uopšte ideja da zatvore ovaj most", negoduju oni.

Dodaju da se sportske manifestacije kao što su auto ili moto trke uglavnom se održavaju na posebnim stazama koje su namenski projektovane i građene za tu svrhu. Ukoliko takve staze ne postoje sa aspekta bezbednosti, ne bi trebalo da se održavaju na saobraćajnicama grada, pogotovo ako će njihovo održavanje proizvesti paralizu grada, smatraju oni.

Iz Strukovnog udruženje policije kažu da oni ne mogu da ponude rešenje ovog problema jer je saobraćajna policija sa svojim kapacitetima i ljudstvom nemoćna i može samo uticati da se vozila ne zadržavaju u raskrsnicama i na taj način u potpunosti parališu i ostale pravce kretanja drugih vozila.

  • Savo

    16.06.2014 06:16
    Prodaja glasova
    Prodavali ste svoje glasove, sada živite sa posledicama.

    To što ste videli još nije ništa koliko ćete jadni i bedni biti nakon još par godina ovog terora...
  • zivkovic

    16.06.2014 05:58
    nemocna policija?
    Pa zar policija ne donosi bezbednosnu procenu. Ovakav kolaps sigurno nije bezbedan, ni za vozace ni za pesake. Mozda policija ne odlucuje ali moze da utice.
    Drugo, zanimljivo je kako su istovremeno zatvorili i most dole na klisi. I ne samo to, nego su istovremeno radovi u Temerinskoj, koja tako gusi i prolaz na temerinski most. Toliko se to neplanski radi da je sada grad sa 4 'mosta' spao na '1.5'. Mislim da niko ne vodi o tome racuna i da nikog nije briga za gradjane. Jos da pocnu radove na mostu slobode i aj zdravo.
  • 15.06.2014 21:11
    Necu sada ni pljuvati ni hvaliti policiju, ali rec dve o njihovom danasnjem radu. Oko 13h krenem ka Dugi. Kolona je pocinjala vec kod raskrsnice Bul. Mihajla Pupina sa ulicom Zarka Zrenjanina tj. kod same skupstine grada. Na toj raskrsnici je ujedno radio i poslednji semafor, sledeca dva na sledece dve raskrsnice ka mostu imala su ukljuceno zuto trepcuce. Od raskrsnice sa Zarka Zrenjanina pa do same Duge mi je trebalo oko 25 minuta. Posto policajaca uopste nije bilo na raskrsnicama na kojima je bilo ukljuceno zuto trepcuce svi oni koji su iz bocnih ulica hteli da se ukljuce u bulevar ili iz jedne bocne da produze pravo to su mogli uraditi samo i iskljucivo ako je neko od vozaca na bulevaru bio solidaran i propustio vozilo iz bocnih ulica. To je retko ko uradio. Mogu samo da zamislim kako je bilo onima u Pionirskoj ulici, Jovana Djordjevica, Ive Lole Ribara, Sonje Marinkovic. Jedine policajce koje sam danas video bili su oni na skoro samom mostu, kao dvojica sa fotografije u clanku, koji su naizmenicno propustali vozila koja su se na most penjala sa bulevara i onih koja su se na most penjala od dole sa keja. Kao sto napisah, danas me kolona uhvatila kod skupstine grada a juce u isto vreme, oko 13h, kolona me uhvatila vec kod Uspenske crkve. Tada mi je do Duge trebalo skoro citavih 40 minuta. Da bi Novi Sad mogao da ima trke na Miseluku treba da pored Duge i mosta Slobode ima jos najmanje dva funkcionalna drumska mosta. Ne znam koliko su ljudi svesni, ali danas se celim tokom Dunava izmedju Backe i Srema iz Backe u Srem moglo preci na samo dva mesta. Preko Duge, preko mosta kod Beske i preko mosta kod Backe Palanke. Onaj montazno demontazni most i ne racunam, ima samo jednu kolovoznu traku kojom se naizmenicno prelazi a kada tim mostom prolazi voz on se zatvara za drumski saobracaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti