Upoznajte nove direktore osam gradskih firmi

Skupština grada je na poslednjoj sednici postavila osam vršioca dužnosti direktora gradskih preduzeća.
Skupština grada je na poslednjoj sednici postavila osam vršioca dužnosti direktora gradskih preduzeća.

Oni su imenovani nakon redefinisanja odnosa u lokalnoj vlasti gde je predviđeno da SNS preuzme više rukovodećih mesta, nakon što su od poslednjih gradskih izbora odborničku grupu povećali sa 15 na 23 odbornika.

Novi direktori su uglavnom nepoznati široj javnosti, a iako su imenovani kao vršioci dužnosti, izvesno je da će se tu zadržati i duže od maksimalnih šest meseci. Naime, kada se pogledaju svi konkursi za direktore u protekle dve godine, svi koji su bili u v.d. statusu pobeđivali su kasnije i na konkursima. Ovo je potvrđeno i na poslednjoj sednici, kada je dosadašnji v.d. direktora Parking servisa Stevan Lugonja (SPS) imenovan za direktora, a v.d. direktoru Stana Janku Čobrdi (SPO) produžen je v.d. status za još šest meseci.

Novi direktor Vodovoda je Pavle Sečivanović (DDD-SPO), rođen 1948. godine u Sarajevu. On je 1980. diplomirao ekonomiju u rodnom gradu i do raspada SFRJ radio u osiguranju i transportnom preduzeću kao rukovodilac u Sarajevu, Beogradu i Novom Sadu. Nakon toga, do 2003. godine vodi privatnu firmu "Infopan" u Novom Sadu, posle čega počinje da radi kao rukovodilac u Zelenilu, a od oktobra 2012. godine i ulaska SPO-DDD u Čistoću prelazi na jedno od rukovodećih mesta u tom preduzeću.

U JKP "Put" direktorsku poziciju zauzeo je Željko Džakula, koji je ranije bio u stranci Rasima Ljaića-SDPS, a sada je u SNS. On je 1990. završio Ekonomski fakultet u Subotici, a od 2012. na istom fakultetu je na master studijama. Od 1992. godine radio je u nekoliko privatnih firmi, a od 1995. do 2012. godine vodio je nekoliko firmi koje su se bavile proizvodnjom čarapa u Apatinu i Novom Sadu. U istom periodu, član je više uprava fudbalskih klubova. Ulaskom SDPS u novosadsku vlast postaje pomoćnik direktora u JKP "Put". Posle prelaska u SNS 2013.godine, postaje savetnik direktora u Slobodnoj carinskoj zoni Novi Sad.

Gradsko zelenilo je za direktora dobilo Aleksandra Bogdanovića (SNS), rođenog 1969. godine u Smederevu. On je završio mašinstvo na FTN-u, a u biografiji navodi kao prvo radno mesto posao u JKP "Tržnica" 2005. godine, a 2012. postaje direktor DOO "Održavanje i usluge".

U JKP "Novosadska toplana" za direktora je postavljen Dobrosav Arsović (SNS) rođen 1955. u Blacu, ali je veći deo života proveo u Novom Sadu. Završio je Pravni fakultet u Novom Sadu i od 1981. do 1997. godine je radio u Agrovojvodina-Mašinoalat, a potom do 2001. u Akva-montu. Od 2001. godine je u Tržnici, a 2012. godine postaje v.d. zamenik načelnika u gradskoj upravi za finansije.

Novi direktor GSP-a je Milan Stanivuković iz SNS, rođen 1978. godine, koji na tu funkciju prelazi sa mesta savetnika gradonačelnika. U zvaničnoj biografiji se navodi da je završio Fakultet za uslužni biznis 2007. i da je od 2008. do 2013. bio direktor "Civeng-pro", a od 2013. i upravnik Carinarnice Novi Sad.

Spens će ubuduće voditi diplomirani ekonomista Milan Balać iz DSS, koji je do sada bio direktor GSP-a, a prethodno je od 1996. do 2013. godine radio u Rafineriji nafte u Novom Sadu. Lisje je za direktora dobilo Vladimira Đakovića iz SNS-a, koji je u radnoj biografiji naveo da od maja 2005. godine radi na raznim pozicijama u Lisju. U biografiji piše da je 2005. diplomirao na FTN-u, a 2014. godine diplomirao i ekonomiju na Edukonsu.

U direktorsku fotelju Urbanizma seo je diplomirani arhitekta Dušan Miladinović (1964) iz SNS-a. Od 1996. godine vodi "Studio Portal". U biografiji navodi i da je savetnik direktora Spensa za komercijalne i investicione poslove, a od 2012. godine je predsednik gradske komisije za planove i od nedavno predsednik Društva arhitekata Novog Sada.

Komentari 123

  • svetlana

    09.07.2014 09:09
    sramota za novi sad
    Nema iz NS, ali ima iz S N S !
  • Svi

    19.06.2014 10:09
    na noge
    Treće Srbijanci I pošteni narode svi na noge, nemojte da dozvolte da nam blate najbolje rukovodstvo u Srbiji.

    Naši direktori I rukovodstvo stranke su jedini još od 2000 godine koji se bore za prava radnika, I da Novi Sad postane napokon pošten, kulturan I dostojanstven grad.
  • Andjelka

    18.06.2014 18:05
    @Mila
    Bice da ste u pravu. Dikaz: Pavle Secivanovic.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti