Novosadski PMF dobio najsavremeniju laboratoriju za fiziku

Studenti Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu dobili su najasavremeniju laboratoriju za fiziku. 

Studenti Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu dobili su najasavremeniju laboratoriju za fiziku.

Ova laboratorija, donacija Naftne industrije Srbije, u okviru projekta "Energija znanja", pored studentima PMF, biće dostupna i srednjoskolcima za pripreme pred regionalna takmičenja. Jedan od glavnih ciljeva jeste da se u ovoj laboratoriji kasnije odvijaju pripreme đaka i studenata za razne vrste takmičenja, jer će tu imati uslove za sve eksperimente, kažu na fakultetu.

"Ovo je oprema koja će omogućiti i srednjoskolcima i studentima da razvijaju svoje veštine u eksperimentalnoj fizici. Nabavljeni su aparati koji su specifični za nastavne procese, znaci čitavi eksperimenti koji su vezani za oblast fizike", objašnjava dekan PMF.

Saradnja između NIS-a i univerziteta u Novom Sadu i Beogradu započeta je u oktobru prošle godine. U okviru projekta, NIS će do kraja juna opremiti laboratoriju za fiziku u Nišu, i po jedan kabinet za fiziku i biohemiju u Beogradu.

  • fizicar

    17.07.2014 09:44
    najsavremenija laboratorija
    najsavremenija laboratorija, koja ce se koristiti za srednjoskolce!? hahaha

    naravno, jer profesori vec imaju najsavremenije laboratorije, na kojima doktoranti istrazuju tajne prirode, a studenti se obucavaju na najsavremenijim spravama u tim najsavremenijim laboratorijama. Donacija NIS-a je vise nego dobrodosla, kako bi kvalitet perkolirao i do darovitih srednjoskolaca.
  • neko

    17.06.2014 08:54
    naj...
    Volim kada je sve u Srbiji naj, samo ne znam u poređenju sa čime (ili kim). Toliko smo naj da jedva čekamo da odemo odavde...
    Puno opreme i laboratorija na PMF-u je naj, ali studenti to ni videli nisu.
  • 17.06.2014 08:51
    Govor
    Sjajan govor Direktora departmana za fiziku. Svaka rec mu je mestu!
    Svaka cast

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti