Štićenici Doma u Veterniku otišli na more

Najmlađi štićenici Doma za decu i omladinu u razvoju iz Veternika, zahvaljujući donacijama, otišli su na more.

Najmlađi štićenici Doma za decu i omladinu u razvoju iz Veternika, zahvaljujući donacijama, otišli su na more.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je u Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku ispratio najmlađe štićenike tog doma, koji će naredne dve nedelje provesti na crnogorskom primorju, u odmaralištu Crvenog krsta u Baošićima.

"Gradska administacija i drugi subjekti u Novom Sadu pokušava na svaki način da olakša svakodnevicu štićenicima Doma u veterniku, a zaposlenima da pomogne u obavljaju njihovog posla koji je izuzetno odgovoran i izuzetno težak", rekao je Vučević, ističući dobru saradnju koju Grad ima sa rukovodstvom Doma u Veterniku.

Direktor Doma Zoran Arbutina rekao je novinarima da je bilo teško obezbediti sredstva za finasiranje boravka mališana na moru, ali da su kao što je to bio slučaj prošle godine uz pomoć "Telekoma Srbije", Grada Novog sada i "Minakve" ta sredstva obezbeđena. "Pored ove Grad Novi Sad pomaže i mnoge druge aktivnosti Doma i zaista imamo dobru saradnju sa gradskom administracijom", rekao je Arbutina.

Boravak dece iz doma u Veterniku na moru u Baošićima finasirala je Kompanija "Telekom Srbija a.d.", Grad Novi Sad je obezbedio prevoz, a Kompanija "Minakva" je mališanima donirala sokove za piće.

U Baošiće je otputovalo 16 mališana i tri vaspitačice, a odmaralište u kom će deca biti smeštena ima sopstvenu zdravstvenu službu tako da će, kako je kazao, mališani imati sve uslove za kvalitetan odmor.

  • maki

    16.06.2014 20:33
    pretrgli se, mogli su bar pun autobus dece da poslaju...more u junu u letovalistiu crvenog krsta...oni po kafanama pojedu za par dana toliko.
  • 16.06.2014 19:33
    elena
    Neka sam dozivela da jedan gradonacelnik izadje medju stanovnike, ponasajuci se kao jedan od nas.Izgleda da je ovaj, zaista, drugaciji.Na bolje drugaciji!
  • 16.06.2014 19:21
    bravo
    Neka se lepo provedu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti