Sve ponude za most na kanalu DTD niže od Borovicine

Preduzeće "Meta Balkan" iz Beograda dalo je najpovoljniju ponudu za gradnju mosta preko kanala DTD sa prilaznim konstrukcijama na trasi Bulevara Evrope, saopštio je Zavod za izgradnju grada.
Preduzeće "Meta Balkan" iz Beograda dalo je najpovoljniju ponudu za gradnju mosta preko kanala DTD sa prilaznim konstrukcijama na trasi Bulevara Evrope, saopštio je Zavod za izgradnju grada.

Vrednost ponude je oko 595 miliona, što je za čak 242 miliona manje od cene koju je prethodno rukovodstvo ZIG-a dogovorilo sa preduzećem "Borovica transport".

I preostale tri ponude koje su pristigle na tender su jeftinije: "Energoprojekt niskogradnja" iz Beograda i "Vest-Gradnja" iz Šapca ponudili su oko 657 miliona, konzoricjuma koji predvodi "Strabag" iz Beograda 670 miliona, a "Por Bau GMBH" iz Beča oko 760 miliona dinara. Stručna komisija ZIG će u narednih nekoliko dana pregledati sve pristigle ponude i menadžmentu predložiti izvođača radova.

Sa radovima na ovom mostu se kasni zbog štetnog ugovora sa Borovicom koji je raskinut, ali i zbog novih tenderskih procedura koje su zahtevale određeno vreme. Nepovoljni ugovori sa "Borovica transportom" jedan su od glavnih razloga za nizak stepen realizacije kapitalnih investicija u prošloj godini jer su finansijski činili čak trećinu predviđenih ulaganja ZIG-a u kapitalne objekte.

Četvrta deonica Bulevara Evrope, najkomplikovanija je za gradnju zbog nadvožnjaka i mosta preko kanala DTD. Ukupne je dužine od oko 3.100 metara. Deo radova na ovoj deonici, od Rumenačkog puta do auto-puta poveren je JKP "Put".

  • BrukaNS

    18.06.2014 18:01
    podaci o pobedniku
    Naziv: META BALKAN D.O.O.
    puno ime: META BALKAN DOO BEOGRAD (STARI GRAD)
    pravni oblik: društvo sa ograničenom odgovornošću
    adresa: KRALJA MILANA 7/5
    pošta: 11000 BEOGRAD
    mat. broj: 20693916
    PIB: 106858507
    upis u registar: 01.12.2010
    primarna delatnost: 33.20 - Montaža industrijskih mašina i opreme
    br. zaposlenih: 1


    Firma ima jednog zaposlenog , koga oni farbaju. Dajte ljudi pa oni arče naše pare.
  • 17.06.2014 17:50
    "Sta vi plebse hocete, da se ugradite? Nema sanse to je rezervisano za dinaroidnu elitu bre."

    Ugradila se i lokaloidna "elita", ništa se ti ne brini, fašisto moj.
  • dado

    17.06.2014 17:47
    ja vec mislio da je otvaranje novog mosta a ono sad tek na pocetku dobro vajda ce do 2020.da zavrse.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti