U Radosnom detinjstvu višak zaposlenih, a nikog na šalteru za uplatu

Novosađani koji su u sredu ujutru došli u šalter salu "Radosnog detinjstva" u Ulici Pavla Simića, jedinu koju ova predškolska ustanova ima, našli su se u situaciji da stoje pred dva prazna šaltera, dok je na trećem sedela službenica koja ih je upućivala da dođu kasnije "jer je koleginica na sastanku".

Novosađani koji su u sredu ujutru došli u šalter salu "Radosnog detinjstva" u Ulici Pavla Simića, jedinu koju ova predškolska ustanova ima, našli su se u situaciji da stoje pred dva prazna šaltera, dok je na trećem sedela službenica koja ih je upućivala da dođu kasnije "jer je koleginica na sastanku".

Građani koji su čekali u redu da plate račun za vrtić protestovali su i tražili da neko primi uplate, ali je ova službenica rekla da ne može ništa da uradi "jer to nije njen sektor" i da dođu za pola sata.

Pošto su građani i dalje negodovali i tražili objašnjenje kako je moguće da na šalteru za uplatu nema nikog, ova službenica je otišla iza paravana da se raspita. Kada se posle nekoliko minuta vratila, rekla je da nije samo koleginica na sastanku nego je pao i sistem.

Građani su i dalje tražili da neko počne da radi na šalteru, odnosno da dođe neko od šefova kako bi mogli da se zvanično žale ili da bar dobiju knjigu utisaka, ali je službenica ponavljala da dođu kasnije, da nema nikoga kome bi mogli da se žale, kao ni da nema knjigu utisaka u kojoj može da se uloži prigovor.

Njoj se tada pridružio još jedan radnik koji je ponovio da građani moraju da odu i da dođu posle, pri čemu je dodao da je koleginica sa šaltera za uplate na "kolegijumu sa direktorom". Većina građana tada je napustila šalter salu, besna zbog odnosa Radosnog detinjstva prema njima.

Podsetimo da ova gradska ustanova ima milionske gubitke, ali i višak zaposlenih u administraciji.

  • IVANA

    25.03.2015 19:05
    grešite
    ne možete generalizovati sve zaposlene u RD.iz ličnog iskustva govorim da su vaspitači izuzetno posvećeni i vole tu decu bez obzira za koju mizeriju rade.zapitajte se šta očekujete od ustanove koju plaćate 2-3.000 dinara.zapitajte se i krenite od sebe samih.pozdrav svim roditeljima i posvećenim vaspitačima.
  • Predrag

    19.06.2014 11:08
    Hm
    Privatni vrtici ekonomski posluju sa 20ak hiljada mesecno po detetu a ovi u RD sa 25000 din iz budzeta plus ono sto roditelji placaju ne mogu da se pokupe?
    Neka ih grad proda, i subvencionise svako dete u privatnom vrticu sa 15000din, svima bi ucinio uslugu, osim podobnom sljamu u RD.
  • Informer

    18.06.2014 19:04
    Informacija
    Sa spiska zaposlenih koji su višak niko do sada nije dobio otkaz. Među njima vaspitača nema uopšte a vaspitači dobijaju otkaze i prekide. Direktor zvanično dobio nogu al' neće ni on leteti jer niko iz političkog miljea neće da preuzme gubitaša!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti