Od danas do subote Tamburica fest

Sedmi po redu festival "Tamburica fest" počinje danas i traje do subote.
Sedmi po redu festival "Tamburica fest" počinje danas i traje do subote.

Učestvuje 12 orkestara iz devet zemalja, dok će u revijalnom delu programa koncerte održati folk pevačica Svetlana Ražnatović, Zvonko Bogdan i tamburaški orkestri "Dijako" iz Đakova i "Biseri" iz Subotice.

"Zanimljivo je da će Ceca Ražnatović pevati uz tamburaški orkestar. Ona to nije nikad pre činila, a ovo je prilika da pokažemo zajedno da tambura nema granica",  rekao je muzički urednik festivala Danilo Ninković. Festival će početi na Trgu slobode, kada će od 17 do 22 časa publiku zabavljati fijakeri, tamburaši i folklorni ansambli.

Drugo festivalsko veče, u petak na Petrovaradinskoj tvrđavi, obeležiće takmičarski deo nadmetanjem šest orkestara, dok će u revijalnom delu programa, tradicionalno nastupiti Zvonko Bogdan, sa svojim čuvenim pratećim tamburaškim orkestrom pod rukovodstvom koncert majstora, Mileta Nikolića. Završno veče, u subotu, 28. juna proteći će u odmeravanju snaga novih šest orkestara, posle čega sledi svečana ceremonija proglašenja pobednika, a zatim koncert Cece Ražnatović koja će najpre nastupiti sa tamburašima iz Subotice, sastavom "Biseri", a zatim sa svojim orkestrom.

Podsetimo da su građani Novog Sada na interentu pokrenuli peticiju protiv najavljenog nastupa Cece na Tamburica festu, a na Fejsbuku je napravljena grupa "STOP Ceci na Tvrđavi".

  • Žužana i Soraja

    26.06.2014 15:21
    za Anonimnog pozitivka
    E neka si ti rekao da si pozitivan. Ceca ti je kao majka sve što progovori tebi je to kao vujaklija, ma neka si ti pozitivan sa Cecom,a da li si kulturan ili si došao u NS da se greebeš da ti neka tvoja veza nešto dadne,to je druga treća priča pozitivnosti.Ceca je baš premudra,elokventna..?..
  • 26.06.2014 13:47
    Ceca će pevati uz tamburaški orkestar zato što je pravi umetnik i profesionalac. Uz trube zvuči fantasntično, a siguran sam da će sa našim tamburicama biti još bolje. Možda nas iznenadi i nekim dutetom sa Zvonkom.
    Pozdrav svim pozitivnim ljudima i vidimo se na tamburicama, a vi zlobnici operećeni 90-ima... nadam se da i za vas ima nade.
  • Čuj Ceca

    26.06.2014 12:09
    dobro niste doveli
    Eru i Noru Istrefi. To je isti šljam sa Cecom. Pošaljite Cecu na Kosovo da ga brani,kako je išla na ratište sa Arkanom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti