Bogdanović pokazao diplomu i najavio besplatan ulaz na Štrand

Novi direktor Gradskog zelenila Aleksandar Bogdanović saopštio je danas da je 2000. godine diplomirao na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu.
Novi direktor Gradskog zelenila i potpredsednik gradskog odbora SNS-a Aleksandar Bogdanović izjavio je danas da njegovo fakultetsko obrazovanje nije sporno i da je 2000. godine diplomirao na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu.

Odgovarajući na optužbe DS-a da je obmanuo Skupštinu grada jer je u zvaničnoj biografiji koja je dostavljena uz njegovo imenovanje navedeno da je 1996. godine diplomirao na FTN-u, Bogdanović je rekao da je u pitanju greška jer je njegov saradnik na brzinu pisao biografiju kako bi se ispoštovala forma i da čak nisu navedeni i neki drugi podaci iz njegove biografije.

Objasnio je da je 1989. godine upisao mašinstvo na FTN-u, narednih godina dao dve godine u roku, potom pravio pauzu i dao većinu ispita iz treće godine, a zbog privatnih obaveza je onda usledila pauza u studiranju. Prema njegovim rečima, posle nekoliko godina je odlučio da završi fakultet i prešao je na Tehnički fakultet "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu, gde je i diplomirao 2000. godine.

Naveo je da je na ovaj fakultet prešao jer su cene studija bile niže: cena studiranja je bila oko 35.000 u odnosu na preko 100.000 dinara na FTN-u, a i prolaz je bio lakši.

Bogdanović kaže i da je legitimno pravo DS-a bilo da traži da se objasni ova situacija, a samo objašnjenje za pogrešne podatke u biografiji koja je dostavljena Skupštini grada, obrazložio je žurbom.

Kako je ispričao, na molbu gradonačelnika Miloša Vučevića je prihvatio da preuzme direktorsku funkciju u "Zelenilu" i to neposredno pre nego što je i bila sednica na kojoj je dostavljena njegova biografija. Bogdanović kaže da je, kako bi se ispoštovala forma, jednog od saradnika uputio da pošalje njegovu biografiju, ali da nije ni video šta je na kraju poslato Skupštini i da se ispostavilo da ima propusta, jer nije samo izostavljeno njegovo tačno obrazovanje, nego i gde je još radio i neki drugi detalji iz biografije.

Bogdanović je rekao da ga očekuje težak posao u Zelenilu i da je za ovih nekoliko dana u preduzeću započeo reviziju poslovanja kako bi se napravio presek stanja.

On je dodao podaci govore da su dugovi oko 600-700 miliona dinara, što prevazilazi i vrednost samog preduzeća, kao i da je od oko 400 zaposlenih bar 150 radnika višak. O konkretnim potezima u narednim nedeljama i mesecima nije mogao da govori, jer još nije upoznat sa tačnom situacijom u preduzeću.

S druge strane, naveo je da se vode razgovori sa nekoliko velikih kompanija koje su spremne da budu sponzori Štranda, čime bi se pokrila zarada koju preduzeće dobija prodajom ulaznica, a građani bi dobili besplatan ulaz na gradsku plažu. On se nada da će pregovori biti uspešni i da će u naredne dve nedelje napraviti dogovor koji će Novosađanima omogućiti besplatan ulazak na Štrand tokom čitave sezone. (Žarko Bogosavljević)

Komentari 158

  • 22.06.2014 15:51
    @@Pera kojot-@Anonimus - Дефици - Sta nije tacno
    Odlicno. nastavite dalje da se vracate u proslost, ne postoji toplana samo od vladavine otpadnicke grupe DSS-a, hajmo sada malo u vreme kada je DS drzao toplanu. Ima tu stosta interesantnog da se otkrije i obelodani. Npr. sta su radili kadrovi DS u to vreme i posle, njihova putovanja sa svakim rukovodstvom koje je postavljeno posle DS-a, povecanje koeficijenta, napredovanja, skolovanja i doskolavanja...
  • @Zabezeknuta - Preteča Megatr

    22.06.2014 11:23
    Nije tema vojvodjanski obrazovni sistem -- koji je, inace, uvek i bio na nuli. Tema je optuzba DS-a da doticni nema fakultetsku diplomu. Ne znam da li ste shvatili, ali to je bila lazna optuzba DS-a. Jos jednom, doticni ima fakultetsku diplomu, sa drzavnog univerziteta, sa sedistem u Vojvodini.
    Ako i dalje imate problem, skupite se, vi zabezeknuti, pa zatvorite fakultet u Zrenjaninu. Slobodno i one u Novom Sadu. Necete puno pogresiti.
  • Zabezeknuta

    22.06.2014 06:24
    Preteča Megatrenda
    Taj "fakultet" u Zrenjaninu je preteča Megatrenda.Toje, reklo bi se fetus proizvodnje nazovi kadrova.Ima tamo jedan mali masnokosi proćelavi profesorčić, koji je doktorirao pošto je prvo kao član uprave uništio jednu veeliku novosadsku do tada elitnu školu.Prvo se zanimao za seksualno vaspitanje koleginica, a potom zbrisao, ponevši sa sobom nešto parica.Ima tamo još poneko za razlistavanje.Inače, treba pročešljati i državne fakultete.Da vidite šta je tu profesorskih žena, sinova, ćerki, švalerki,nepotistički raj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti