Lekari ne mogu da se hrane u bolnici?

Dežurno osoblje u Kliničkom centru Vojvodine od ove nedelje više ne dobija hranu na račun budžeta namenjenog za ishranu pacijenata, nakon kontrole koju je u ovoj zdravstvenoj ustanovi obavio Fond za zdravstveno osiguranje, saznaje 021.

Dežurno osoblje u Kliničkom centru Vojvodine od ove nedelje više ne dobija hranu na račun budžeta namenjenog za ishranu pacijenata, nakon kontrole koju je u ovoj zdravstvenoj ustanovi obavio Republički fond za zdravstveno osiguranje, saznaje 021.rs.

Odluka o tome da prestane ishrana dežurnog osoblja u Kliničkom centru doneta je u utorak 17. juna i potpisao ju je direktor KCV-a Dragan Drašković.

U dokumentu se navodi da je to posledica kontrole koju je obavio nadzor RFZO-a koji je ispitivao kako se troši novac za ishranu bolesnika. RFZO je naložio KCV-u da više ne mogu da na teret budžetskih sredstava trebuju obroke za dežurno osoblje.

Inače, podsetimo da je problem sa ishranom pacijenata u KCV-u prisutan od ranije, kao i u drugim zdravstvenim ustanovama u Srbiji, zbog manjka sredstava, pri čemu najveći kliničko-bolnički centar u pokrajini nije menjao jelovnik tri decenije.

  • Istina

    16.08.2014 13:39
    neka su im ukinuli
    Smenski rad se ne obracunava nikako drugacije nego tako sto se 12 sati smene pomnozi sa cenom satnice. Dodatak za nocnu zmenu, konkretno za medicinske sestre, je sveg 400 dinara. Dodatak na nedelje isto tako dodje.to ti je mesecno plafon 3000 reko plate. To su jedini dodatci na mom obracunskom listicu, ostale stavke su odbitci. Nema nigde toplog obroka! Da mogu uslikao bih i okacio. A lekari i dezurne vise sestre dobiju debele pare, o kojima muljaju i lazu, naravno, subota i nedelja im se posebno debelo plati. Ja sam jedan od onih koji se raduje sto su ukinuli obroke lekarima. Oni u fulu posebno skuvan obrok za njih, a ja radim sam u smeni n a 20 pacijenata dnevne i nocne, i ne dobijem ni koricu hleba. A znate li ko se prvi zalagao da se ukinu pare za topli obrok? Gospoda dezurni doktori, koji su umesto para trazili da dobijaju hranu u dezurstu. I ukinuse nam, svima.. E jos jedna stvar, za sve prethode komentare! Nasa zemlja, sistem, je u totalnom haosu.Svi smo u g do guse. Verujem da ovde ima svih bransa, raznih profesija. Eto meni limar, rudar, vodoinstalater, do sad nikako nije trebao. Sa molerima sam imao negativna iskustva, kao i sa teteama na salteru, ali ne generalizujem nikoga!! Svugde ima propusta, samo sto je zdravstvo jedna od bransi sa kojima se svi najcesce susrecu, naravno neki sa negativnim neki sa pozitivnim iskustvima, pa otuda opste prohvacen model ponasanja: bacimo drvlje i kamenje na radnike u zdravstvu, sve je to bagra. Pa dokle bre vise!
  • ja

    24.06.2014 11:45
    isuviše truda oko praznih stvari
    ne treba mnogo rasporavljeti oko hrane
    organizovano je uz popust
    1.doručak kod Lelena 8,30h /traje pola sata/
    2, ručak "zlatna medalja" 13-14 h
    3. Večera " Knin" 19-19,45
    Pomenui lokali su blizu, organizovan je popust od 30% na količinu obroka. U navedeno vreme mole se pacijenti da imaju strpljenja dok se dežurni ne vrate na radna mesta
  • 23.06.2014 15:32
    Novosadjanka
    Onda neka iskazu koji deo plate je topli obrok posto taj deo ne sme da bude oporezovan, a za vase obavestenje dezurstvo anesteziologa traje 25 pa i 26 sati a ne 24!!!
    Hrana mi ne treba tj. ni dosada nisam jela te splacine ,hvala, ali se pitam kako to da u Beogradskim bolnicama svi imaju hranu, stimulaciju i skidaju im samo 5% solidarnog poreza,ima li odgovora na ta pitanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti