Počeo Goranski eko kamp

Goranski eko-kamp ove godine biće održan šesnaestu godinu zaredom i to u dva termina.
Goranski eko-kamp ove godine biće održan šesnaestu godinu zaredom i to u dva termina.

Prvi termin je od 21. do 28. juna, dok je drugi termin od 7. do 14. jula.

Na kampu učestvuje ukupno 69 polaznika, i to su učenici iz novosadskih osnovnih škola i šestoro dece iz Lazarevca. Kamp je namenjen učenicima petog i šestog razreda iz svih osnovnih škola sa područja Novog Sada koja vole prirodu i koja su tokom školske godine pokazivala veliku zainteresovanost za predmet biologije, ali se program ovog predmeta nadopunjuje ambijentalnim učenjem, interaktivnim predavanjima, ekološkim, aranžerskim, likovnim i kreativnim radionicama.

Boraveći u prirodi učesnici će se upoznati sa živom i neživom prirodom, prirodnim pojavama, životom i radom ljudi, povezanošću biljnog i životinjskog sveta, uočavajući njenu lepotu i raznovrsnost. Kamp je upotpunjen svakodnevnim izletima, na kojima će učesnici obići: Stražilovo, Dvorsku baštu, Vidikovac, Dunav, Koviljsko-petrovaradinski rit, a planirana je i poseta kulturnim znamenitostima Sremskih Karlovaca.

Pred početak kampa, prošle subote učesnici su imali i Pripremni susret, gde su sa Pokretom gorana išli u obilazak Petrovaradinske tvrđave i katakombi, a zatim su išli i do Dunavskog parka gde su imali prilike da se bolje upoznaju sa biljnim vrstama parka kao i međusobno.

  • Cika Miloje

    21.06.2014 20:33
    Predivna prilika da se upoznaju slatki momcici a i devojcice.
  • Roditelj

    21.06.2014 19:05
    Gorani
    Sve pohvale ljudima iz Pokreta Gorana koji se u ovo nase doba bave i edukacijom dece ka necem plemenitijem i prirodnijem za ljudsku vrstu. Nastavite tako, pozdrav svim ucesnicima kampa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti