Počele Sportske igre mladih i u Novom Sadu

Danas su u Novom Sadu počele "Sportske igre mladih", manifestacija koja ima za cilj promociju zdravog načina života, prijateljstva i solidarnosti kod mladih.
Danas su u Novom Sadu počele "Sportske igre mladih", manifestacija koja ima za cilj promociju zdravog načina života, prijateljstva i solidarnosti kod mladih.

Grad Novi Sad je jedan od deset gradova u Srbiji u kojima se održavaju Sportske igre mladih.

"Verujem da će najmlađi Novosađani uživati u druženju i takmičenju, da će učiti o fer-pleju i da ćemo imati što više predstavnika na završnom turniru u Beogradu, a i na završnici Igara u Splitu", rekao je gradonačelnik Miloš Vučević. Takmičenja se održavaju u četiri sporta i jednoj veštini - malom fudbalu, uličnom basketu, "kejdž bolu" (fudbalu u kavezu), između dve vatre i u atletici, odnosno u sprintu na 60 metara.

"Pobednici takmičenja u igri između dve vatre direktno će obezbediti plasman na završnicu igara u Splitu, dok će u ostalim disciplinama plasman u Split obezbediti najbolje ekipe sa finalnog takmičenja u Beogradu", rekao je predsednik Sportskih igara mladih za Srbiju Gordan Todorović. Kvalifikaciona takmičenja odvijaju se u 10 gradova Srbije, a finalni deo biće održan 27. juna u Beogradu.

Sportske igre mladih prvi put su organizovane u Hrvatskoj pre 18 godina i od tada okupljaju veliki broj osnovaca i srednjoškolaca, najpre iz Hrvatske, a potom i iz Bosne i Hercegovine. Igre su u međuvremenu postale jedna od najvećih amaterskih sportskih manifestacija u regionu.

  • Topla voda

    24.06.2014 18:41
    parasport
    Neko dohvatio projekat pa udri.Da je pameti, škole bi te aktivnosti radile , ali treba nekom namaknuti buđelar.Zašto se ne uspostavi sistem takmičenja koji ima prohodnost do finala (u Splitu i zašto se tu ništa ne pitaju profesori fizičkog vaspitanja ili registrovani klubovi? Imaju li učesnici uredan sportski lekarski pregled? Ko ji obrazovni nivo operatora radi sa tom decom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti