I Jordanska princeza u Novom Sadu na prvenstvu u dresurnom jahanju

Sutra u Novom Sadu počinje balkanski šampionat u dresurnom jahanju.
Sutra u Novom Sadu počinje balkanski šampionat u dresurnom jahanju.

Nastupiće oko 40 takmičara iz Bugarske, Rumunije, Grčke, Hrvatske i Srbije, a mesto održavanja je arena na Manježu Novosadskog sajma.

- U Novom Sadu, svakih nekoliko meseci organizujemo takmičenja na državnom nivou, a organizacija zvaničnog FEI takmičenja je pozitivan signal da se Srbija vraća u Svetsku konjičku federaciju - naglasio je predsednik Saveza za konjički sport Srbije Dejan Dragojević. On ističe da će ove investicije omogućiti da se ubuduće i u kontinuitetu organizuju ozbiljna takmičenja.

Za potrebe ovog šampionata, uređena su dva dresurna terena za zagrevanje, postavljena je peskovita podloga, a sređene su i tribine. Prvi put jednoj Balkanijadi prisustvovaće i predsednica Međunarodne konjičke federacije - jordanska princeza Haja Bint Al Husein, koja u Novi Sad dolazi u nedelju.

Kuriozitet je i da se prvi put u istoriji Srbije organizuje Balkanski šampionat u dresurnom jahanju. Od poslednjeg FEI šampionata u našoj zemlji, koji je održan u preponskom jahanju, prošlo je 30 godina.

  • 27.06.2014 12:17
    ...
    Od koliko sati počinje sajam 28. subote i do koliko traje?
  • 26.06.2014 08:02
    Da li je udata?
  • Vlada

    26.06.2014 07:11
    ...
    Novi sport - jahanje naroda, mesto konja.
    Ko jaše - političari.
    Zašto jašu - jer ih mi puštamo.

    Stari sport - jahanje konja.
    Ko jaše - jahači.
    Zašto jašu - jer ih konji puštaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti