Završena prva faza gradnje kanalizacije u Budisavi

U Budisavi su završeni radovi na izgradnji sekundarne kanalizacije u dužini od oko 7,5 km što predstavlja prvu fazu u konačnom rešavanju problema odvođenja otpadnih voda u ovom naselju.
U Budisavi su završeni radovi na izgradnji sekundarne kanalizacije u dužini od oko 7,5 km što predstavlja prvu fazu u konačnom rešavanju problema odvođenja otpadnih voda u ovom naselju.

Kompletna kanalizaciona mreža Budisave je, prema projektnoj dokumentaciji, podeljena u četiri sliva, a za sada su izvedeni radovi na izgradnji mreže koja pripada slivu 2, saopšteno je iz Zavoda za izgradnju grada.

Ovaj sliv obuhvata centralni deo naselja, a mreža je izgrađena u ulicama Petefi Šandora, cara Dušana, Vuka Karadžića, Dože Đerđa, Prnjavorskoj, Dušana Ćubića, Vojvođanskoj, Kaćkoj i Partizanskoj. Potisnim cevovodom, dužine oko 1.100 metara, prikupljene i prepumpane otpadne vode sa prostora Budisave biće odvođene do Kaća, a zatim dalje u gradski kanalizacioni sistem.

U ovoj fazi radova izgrađena je i crpna stanica koja je locirana u Vojvođanskoj ulici i koja će u narednom periodu biti opremljena potrebnom hidromašinskom i elektro opremom. Izgradnja mreže u centralnim ulicama u Budisavi značajna je iz razloga što su se time stekli uslovi da i drugi delovi ovog naselja u narednom periodu dobiju sekundarnu kanalizaciju.

  • Miki

    26.06.2014 13:24
    nije istina..
    Sporazum je potpisan 2008 godine u Budisavi i jos gotovo nije.Ulica Cara Dusana nije uradjena to je laz.Sada je u Zig-u direktor iz SNS-a koji nece da plati radove zato sto se prepucava sa Ds-om ali je obecao da ce se Kisac raditi jel tu ima prostora da se zabode koji dinar u dzep..Dali treba da gradjani lincuju vise te smradove iz stranaka koji se ponasaju kao da im je taj novac dedovina pa nece da daju ni dinar.Predsednik SNS-a Budisava nije covek za koga se moze reci da je covek i lepo je sto dolazi sluzbenim autom u selo da ga vide..A sto se tice SPO-a i 3D tek tu ima svega i svacega,taj Bokan je rekao da ce se sve raditi i da ima para...gde je sad taj zavicajac da baci kamena s ramena i resi ovaj problem????Budisava je trebala biti multikulturalna sredina i kad je bio madjarski predsednik moglo se dosta uraditi,ali Boris Tadic tada nije pozvat da neformalno dodje u selo koje bi moglo biti amerika u malom...Sramota i bezobrazluk.....
  • rikica

    26.06.2014 12:23
    Konacno
    Citavo podrucje oko Novog Sada je dobilo kanalizaciju,a naselje Klisa nema ni u najavi.Farbate narod,glasajte za ove,nemojte za ove,i samo tako u krug.Sada je na Klisi vlast Jedinstevena Srbija(tukli se da bi se samo za njih glasalo),a oni i dalje teraju po svome.Svaki mesec placaju vodovod i KANALIZACIJU,a ciste jame jedmom godisnje,ko ce to narodu nadoknaditi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti