FOTO: Sportska akademija - raj za đake sportiste

Maturanti od ove školske godine imaju mogućnost da upišu Sportsku akademiju na Novom naselju koja je odeljak novosadske E-gimnazije.
Maturanti od ove školske godine imaju mogućnost da upišu Sportsku akademiju na Novom naselju koja je odeljak novosadske E-gimnazije.

Akademija je napravljena po uzoru na istoimeni centar u Modeni i prostire se na 12.000 kvadratnih metara, sa 11 teniskih i tri terena za mali fudbal pod veštačkom travom osvetljenih sa 120 reflektora.

Raspolaže smeštajnim kapacitetima, kantinom, restoranom i savremenim učionicama za izvođenje nastave. Takođe je obezbeđena ishrana prilagođena potrebama sportista.

Nastava je prilagođena potrebama učenika koji se aktivno bave sportom i prilagođena je terminima treninga, pripremama za takmičenja i takmičenjima. Neguje se pedagoški rad, rad sa talentima i svake godine obe institucije beleže napredak u radu sa uspešnim sportistima i učenicima.

Inače, sportski program, smeštaj i ishranu mogu koristiti i učenici koji ne pohađaju E-gimnaziju ili pohađaju nastavu u objektu E-gimnazije u centru Novog Sada, bez obzira da li se bave sportom. Sportska akademija je zajednički projekat sportskog kluba "Meridiana" i privatne gimnazije "E-gimnazija" iz Novog Sada.

Laptop kao sredstvo za učenje

E-gimnazija je gimnazija opšteg tipa koja je za kratko vreme stekla veliku popularnost u regionu i trenutno ima 250 redovnih učenika. Školovanje traje četiri godine, sa akcentom na primenu savremenih informacionih tehnologija u životu i obrazovanju učenika. Svaki učenik dobija laptop koji mu ostaje u vlasništvu na kraju školovanja.

U okviru škole se koriste posebne informacione tehnologije koje su u službi nastave i pedagoškog rada: multimedijalna nastava za sve predmete, potpuna pokrivenost kabineta audio i video nadzorom gde i bolesni i vanredni učenici mogu pratiti nastavu od kuće uz pomoć lozinke, slanje sms poruka roditeljima za važna obaveštenja preko školskog web-sms sistema, ulazak u školski objekat sa otiskom prsta, savremen elektronski dnevnik sa svim ocenama i izostancima učenika, primena optičkog interneta velike brzine, učenici imaju mobilne telefone koji su u zatvorenoj mreži i međusobno pričaju besplatno, bežični internet je dostupan u hodnicima, čekaonicama i dvorištu škole i filterovan je u pogledu nedozvoljenih sadržaja.

Toaleti imaju posebne elektronske sisteme, kabineti imaju pametne table, LED projektore i OLED ekrane visoke rezolucije, hodnici imaju uređaje za dezifenkciju ruku, kabineti imaju elektronske oglasne table, sve lekcije iz svih predmeta su urađene elektronskim putem i učenici ih mogu preuzeti preko školskog Cloud sistema od kuće.

Sve u svemu, škola je maksimalno podigla standarde pedagoškog rada. U E-gimnaziju je uloženo preko milion evra od osnivanja sa ciljem da se izgradi savremena i moderna školu na duge staze koja će postati sinonim za kvalitetno obrazovanje i koja će razbiti iluzije o privatnom obrazovanju koje je paušalno i površno.

Svi učenici E-gimnazije su upisali fakultete i uspešno studiraju u svojim oblastima. Učenici generacije su najbolji i na studijama.

Sve informacije vezane za upis kao i samon nastavi i školi mogu se pronaći na sajtu: www.e-gimnazija.org

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti