Opozicija traži utvrđivanje odgovornosti za gubitke javnih preduzeća

Zbog gubitka javnih preduzeća od milijardu dinara, opozicija u Skupštini grada najavljuje da će tražiti utvrđivanje odgovornosti.
Zbog gubitka javnih preduzeća od milijardu dinara, opozicija u Skupštini grada najavljuje da će tražiti utvrđivanje odgovornosti.

Zlata Peričin, šefica odborničke grupe LSV-a, kaže da se u dosadašnjoj praksi još nije desilo da prođe pola godine pa da se dostave izveštaji o poslovanju javnih preduzeća u prethodnoj godini.

"Moramo raspravljati o odgovornosti direktora, bez obzira na to da li su smenjeni ili su na funkciji. Ako se ne utvrdi ko je odgovoran, ne znam kako će grad dalje funkcionisati", smatra ona.

Najveći gubitaš u 2013. godini je JKP "Stan" sa minusom od 254 miliona dinara. Gubitak Spensa je 184 miliona dinara, a "Gradsko zelenilo" duguje 154 miliona dinara. Iz gradskog budžeta je za kapitalne i tekuće subvencije javnim preduzećima 2013. godine isplaćeno oko 1,3 milijarde dinara.

Danas će na Skupštini grada biti potvrđeno i novo kadrovsko rešenje za "Vodovod", gde se umesto Pavla Sečivanovića, koji je podneo ostavku na mesto direktora samo 10 dana nakon imenovanja, imenuje novi direktor Miloš Stanisavljević iz pokreta Dinara-Drina-Dunav. On je prethodno bio u Romskoj demokratskoj stranci i već dugo je član Opštinskog veća u Odžacima. Takođe je član Nadzornog odbora u novosadskoj "Čistoći".

Gradonačelnik Miloš Vučević najavio je da će rebalans budžeta za ovu godinu biti na dnevnom redu naredne sednice koja će biti održana u julu.

  • 27.06.2014 20:12
    Pouzdano
    Za propast puta kriva je sadasnja opozicija konkretno DS . Youtub JKP PUT N.SAD KRADJA AL PO ZAKONU
  • kisobran

    27.06.2014 14:34
    @giga moravac
    mnooogo vise ih je Bjelajac zaposlio u Vodovodu..u samoj 2012.oko 200 radnika je doveo...na poslednji dan svoje vladavine potpisao preko 100 ugovora..a eto i da je 39 kao sto ti tvrdis,opet je mnogo..39 ugovora na neodredjeno u jednom danu..maaalo li je?!tako da ne treba krivca traziti samo unazad 2 godine...ovaj problem datira jos od Slobe..
  • Zoran

    27.06.2014 14:22
    GSP
    Najvise ste napadali GSP a oni zavrsili pozitivno godinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti