Miloš Stanisavljević novi direktor "Vodovoda"

Miloš Stanisavljević iz pokreta Dinara-Drina-Dunav imenovan je za vd direktora "Vodovoda". Skupština grada prethodno je prihvatila ostavku Pavla Sečivanovića.  
Miloš Stanisavljević iz pokreta Dinara-Drina-Dunav imenovan je za vd direktora "Vodovoda". Skupština grada prethodno je prihvatila ostavku Pavla Sečivanovića, koji je na mesto vd direktora imenovan pre samo 10 dana.

 

Tokom imenovanja novog direktora "Vodovoda" povela se rasprava oko toga što se često menjaju direktori ovog javnog preduzeća, kako je rečeno, čak pet puta od 2012. godine.

Takođe, opozicija smatra da novi direktor Miloš Stanisavljević nije kvalifikovan za ovo radno mesto jer je profesor matematike i sumnjaju da je konkurs za ovu poziciju namešten tako da odgovara stručnoj spremi Stanisavljevića. On je inače aktivan u pokretu Dinara-Drina-Dunav, a prethodno je bio u Romskoj demokratskoj stranci i već dugo je član Opštinskog veća u Odžacima. Takođe je član Nadzornog odbora u novosadskoj "Čistoći".

Na skupštini se raspravljalo i o JKP "Stan", koje je kao najveći gubitaš u prethodnoj godini, finansijski povezano sa JKP "Vodovod", koje je "Stanu" jemac za subvencije u iznosu od 35 miliona dinara. Kako odbornici DS-a kažu, novi direktor "Vodovoda" se samim tim nalazi u veoma nezgodnoj situaciji na samom početku svog mandata.

JKP "Stan" je u minusu od  preko 250 miliona dinara, a ovo javno preduzeće dodatno opterećuje višak zaposlenih, sve više radnika koji su zaposleni na minimalac, a alarmantno je i što "Stan" od početka ove godine ima 1.700 ugovora manje u odnosu na prethodnu godinu, ukazuju iz DS-a i navode da ne vide kako će se stanje ovog preduzeća popraviti i pored toga što je skupština u oktobru 2013. godine usvojila plan reorganizacije.

Gubitak Spensa je 184 miliona dinara, a "Gradsko zelenilo" duguje 154 miliona dinara. Iz gradskog budžeta je za kapitalne i tekuće subvencije javnim preduzećima 2013. godine isplaćeno oko 1,3 milijarde dinara.

Zlata Peričin, šefica odborničke grupe LSV-a, rekla je da se u dosadašnjoj praksi još nije desilo da prođe pola godine pa da se dostave izveštaji o poslovanju javnih preduzeća u prethodnoj godini, koje je Skupština grada danas usvojila.

  • N

    30.06.2014 11:57
    Secivanovic je...
    promenio statut kako bi gospopdin Milos, kao profesor matematike, mogao da bude direktor. To je odradjeno u tih 10 dana.
  • 29.06.2014 09:59
    Opozicija
    Opozicija ili Pozicija,kom carstvu se prikloniti.Opozicija samo kevće kad joj to odgovara,konkretno ništa da preduzme jel ima elemenata za krivično gonjenje ima na tone pa daj već jednom uradite nešto .Pogledajte ih samo kako su svi nalickani dotereni sede bleje dremickaju da im vreme prođe ma bre treba ući u tu salu i sve ih g.....om motkom po leđi i svi u ć..u sa prugastim odelom ,dok mi kuckamo oni nam i kosti oglođaše to su bre lešinari.
  • 28.06.2014 19:21
    kako su nas samo ...
    meni je muka.ovde živim ceo svoj život,ne znam šta nas je snašlo.od kada gradom vladaju ovi pošteni diplomci,ceca peva na tvrđavi,bokan i njegovi satrapi rasturaju kradu i vladaju...interesuje me samo da li g-din gradonačelnik ikada čita ove komentare? kako mu nije žao grada u kom je rođen?kako vas samo nije sramota?zar je sve ovo vredno ličnog interesa,novca,vlasti po svaku cenu?kako vas bar imalo nije sramota?od sebe,od nas?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti