Bulevar Evrope gotov do sredine 2015.

Bulevar Evrope trebalo bi da bude završen do polovine 2015, najavio je danas direktor Zavoda za izgradnju grada, Goran Višnjić.
Bulevar Evrope trebalo bi da bude završen do polovine 2015, najavio je danas direktor Zavoda za izgradnju grada, Goran Višnjić.

On je rekao da će za mesec dana biti raspisan tender za izvođenje putnih radova od mosta do autoputa.

""Zavod za izgradnju grada" sprema tendere za prečistač otpadnih voda u Kovilju, a ta investicija će biti završena u toku ove godine. Trenutno su završeni poslovi na izgranji sekundarne kanalizacione mreže u Budisavi u dužini od oko 7,5 km i očekujemo da sledećih dana bude završena kanalizacija u Rumenki dužine 6,5 km. Postigli smo dogovor u kome će Grad preuzeti finansiranje prečistača u Rumenki koji nam je izuzetno bitan kako bi sliv od Kisača, ali i čitavu Rumenku, povezali na prečistač u Rumenki, doveli ga u funkcionalno stanje i na taj način poboljšali higijenske i sanitarne uslove života stanovnika tih naselja", rekao Višnjić.

Višnjić je najavio je da ovo preduzeće u planu ove godine ima i izgradnju druge trake u Temerinskoj ulici od raskrsnice sa Savskom ulicom, jer kako je rekao, Novi Sad zaslužuje još jedan ulaz u grad kako bi se sa autoputa rasteretio deo koji ide sa Kaćke petlje.

On je dodao i to da su se posle godinu i po dana zahvaljujući angažmanu zaposlenih u ZIG ostvarili uslovi da se raskine ugovor sa "Borovica transport" i raspiše novi tender za izgradnju mosta preko Kanala DTD na trasi Bulevara Evrope, tako da će sada biti ostvarena ušteda koja se meri stotinama miliona dinara.

  • Georg

    28.06.2014 16:38
    To je greška u datumu treba da piše 2114. godina.
  • spiridon kopicl

    27.06.2014 16:26
    laza i paralaza
    gradjevinci u evropi naprave najsavremeniji autoput, kroz najnepristupacniji deo alpa za godinu dana,a ove nase lopine ni za pet kroz pitomu ravnicu...??????!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti