Skoro pa rekordni broj biciklista se provozalo kroz Novi Sad

Novosadska kritična masa koja se održala danas popodne, poslednjeg petka u ovom mesecu, izbrojala je više od 550 biciklista što je približno rekordnoj poseti od prošle godine.
Novosadska kritična masa koja se održala danas popodne, poslednjeg petka u ovom mesecu, izbrojala je više od 550 biciklista što je približno rekordnoj poseti od prošle godine.

Od starta u Limanskom parku do Štranda koji je ovom prilikom otvorio svoje kapije za bicikliste, pređeno je skoro 14 km.

Kolona se protegla na skoro kilometar dužine, što je izazvalo na momente negodovanje vozača automobila, ali su biciklisti na negativne komentare reagovali osmesima i ulepšali još jedan poslednji petak u mesecu.

  • Bokac

    01.07.2014 10:47
    I dalje si nepismen i napaćen. Seruckaš o nekakvoj radničkoj klasi, silaženju s bicikla na pešačkim prelazima (toj legendarnoj tradiciji koja nije postojala nigde i nikada), vršenju nužde... U jednom trenutku samo radnici smeju da voze bicikl, u drugom treba svi ali eto ne mogu jel se krade.... Tipičan matori drkoš koji od života nema više ništa nego da prigovara, a ne zna ni zbog čega; samo si ti otkrio internet pa ne kenjuckaš samo komšijama i prolaznicima, nego dobacuješ malo dalje.
  • Vlada

    01.07.2014 10:41
    Meni stvarno nije jasno o kakvim stvarima ljudi pričaju. Biciklo, bicikla... Prevozno sredstvo na dva točka je bicikl, ne znam šta su ove druge stvari.
  • Millos

    01.07.2014 08:44
    Veliki problem biciklista u Novom sadu je "pozajmljivanje" bicikla. Ne postoji zakonska, ni moralna osuda krađe i preprodaje kradenog bicikla. Ako niste u prlici da vaš vredan bicikl držite svo vreme na oku, u proseku mu je potrebno 15 minuta da zauvek nestane.

    Želim da kažem da su pojedini sugrađani veoma bedni i da se zbog razdvajanja društva u socijalne slojeve polako odvajaju klase učesnika u saobraćaju prema materijalnim mogućnostima i ako bi bilo zdravije da se svi služimo biciklom.

    Sledeći koji se javi i kaže mi da kupim biciklo za 10 evra, koje niko ne želi da uzme od mene, neka bude svestan, da se u Novi sad na dnevnoj bazi dolazi sa udaljenosti od 30 km i razlike u nadmorskoj visini od 50 m. Za takve zadatke idu malo skuplji bicikli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti