Učenici: Test iz srpskog bio lak (Foto)

Budući srednjoškolci danas su polagali prijemni ispit iz srpskog.
Budući srednjoškolci danas su polagali prijemni ispit iz srpskog.

Za kombinaciju zadataka pod brojem tri,bivši učenici Osnovne škole "Ivo Lola Ribar" kažu da je bila prilično laka i očekuju dobre rezultate.

Tvrde da treme nije bilo, ali se zato plaše sutrašnjeg testa iz matematike.

Odmah po izlasku iz učionica potražili su rešenja kako bi pronašli eventualne greške. Rešenja testa iz srpskog mogu se pronaći i na sajtu Ministarstva prosvete (www.mp.gov.rs).

Polaganje kvalifikacionog ispita iz matematike zakazano je za sutra, u 10 sati. Isto kao i danas, deset minuta pre polaganja testa, ministar prosvete će u direktnom prenosu na RTS-u i Radio Beogradu izvući kombinaciju sa 17 pitanja.

Preliminarni rezultati prijemnog biće objavljeni najkasnije do srede, a konačni 28. juna. Ukoliko kandidat smatra da njegov rad na kvalifikacionom ispitu nije objektivno ocenjen, ili da postoje greške u bodovanju, može po objavljivanju preliminarne rang-liste da uloži prigovor školskoj komisiji za upis. Ako je kandidat i dalje nezadovoljan, može podneti prigovor okružnoj upisnoj komisiji.

Ovo je poslednja generacija koja na ovakav način polaže prijemni za upis u srednje škole. Od sledeće godine uvodi se mala matura.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti