Stanu 95 miliona za otpremnine 120 radnika

JKP "Stan" će iz budžeta dobiti oko 95 miliona dinara za otpremnine 120 radnika.

JKP "Stan" će iz budžeta dobiti oko 95 miliona dinara za otpremnine 120 radnika.

JKP "Stan" koje je 2013. godine zabeležilo gubitak od 250 miliona dinara, što je najveći gubitak u konkurenciji svih novosadskih komunalnih preduzeća, trenutno nema ni imenovanog direktora, već je na njegovom čelu v.d. direktora Janko Čobrda.

Za mesec dana biće objavljen konkurs za izbor novog direktora "Stana", a na sledećem zasedanju parlamenta 12. jula preduzeće će rebalansom budžeta dobiti oko 95 miliona dinara za otpremnine 120 radnika, najave su člana Gradskog veća za urbanizam Aleksandra Bašića.

-"Stan" će biti prvo od šest gradskih komunalnih preduzeća u kojem će prekobrojna radna snaga dobiti otpremninu i napustiti firmu - rekao je Bašić. JKP "Stan" ima 120 radnika koji su tehnološki viškovi.

  • Konačno

    04.07.2014 09:09
    pa jasno


    E vala, konačno da se otkriju zašto treba da plaćamo odžačarinu.

    ZA OTPREMNINE,jasno!
  • Pitam

    03.07.2014 18:44
    Otpremnine?
    Nije mi jasno o kakvim se to otpremninama radi, po kom članu kojeg zakona u proseku zaposlenom treba da se isplati 790 hiljada dinara??? Pa ako je i Tehnološki višak, nekako mi to previše. Uostalom zašto po tom zakonu, ima i jeftinijih rešenja.
  • radnik stana

    01.07.2014 20:12
    Odgovor anonimusu
    Bravo, hapsiti sve lose direktore, ali i nalogodavce iz gradske vlasti...manite se Trninica, pa taj je jedini dolazio peske u pola 6 ujutro,budio portire i odlazio kuci uvece u 6,pravio reda na sve strane, stedio na svemu,bio sa radnicima na terenu i zgradama, i nije slusao nalogodavce SPO,i zato su ga smenuli-nije hteo da primi nikog iz stranke jer nas je ionako visak...svaka mu cast,kad bi nam se on vratio,stan bi ponovo funkcionisao,, Trninicu, pravi i posteni radnici te cekaju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti