Eđšeg postaje kulturna rezidencija

Stara streljana u Ulici Antona Čehova 4, popularni Eđšeg, sasvim izvesno će gradu služiti za predstavljanje kulturnog potencijala pred kandidaturu za prestonicu kulture 2021. godine.
Stara streljana u Ulici Antona Čehova 4, popularni Eđšeg, sasvim izvesno će gradu služiti za predstavljanje kulturnog potencijala pred kandidaturu za prestonicu kulture 2021. godine.

Streljana je obnovljena pre dve godine, kada je Grad za to izdvojio 55 miliona dinara, ali građevina nikada nije upotrebljena. Sada je ideja Gradske uprave za kulturu da Eđšeg bude centar prezentacije svih novosadskih ustanova kulture.

- Pre svega, Eđšeg će biti štab za kandidaturu Novog Sada za evropsku prestonicu kulture 2021. godine. Ideja je da se Eđšeg koristi gotovo svake nedelje ili u određenim vremenskim intervalima za predstavljanje svih potencijala kulturne politike grada - izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dodao da će obnovljeni dvorac biti saborno mesto svih institucija kulture u Novom Sadu.

  • Antiprotivan

    01.07.2014 15:26
    Novi Sad kanidat za evropsku prestonicu (bilo koje) godine. Da li tu neko nekog zaj.......va?
    Kakav cirkus od države i naroda!
  • B

    01.07.2014 13:28
    Za XY
    Ja sam odrasla u toj ulici i veruj mi propala je. Nekada je bila kako ti rece prekrasna ali vise nije :(
  • 01.07.2014 12:11
    sve iluzije
    Dokle god privreda, ekonomija, medicina itd. ne cvetaju dotle nema nista od kulture.
    "Tone privreda a razvija se kultura..."
    Ako ne znaju ljudi Srbije i politicari da razviju nove tehnologije i novu privredu onda treba da se vrate korenima stocarstvu i poljoprivredi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti