NDS dobila ponudu da uđe u vojvođansku vlast

Predsednik Nove demokratske stranke (NDS) Boris Tadić izjavio je da je ta stranka dobila i zvaničan predlog da uđe u vojvođansku vladu, ali da još nije pronađen konkretan predlog kako će se to desiti.
Predsednik Nove demokratske stranke (NDS) Boris Tadić izjavio je da je ta stranka dobila i zvaničan predlog da uđe u vojvođansku vladu, ali da još nije pronađen konkretan predlog kako će se to desiti.

Tadić je nakon sastanka s predstavnicima Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Demokratske stranke (DS) rekao da je taj predlog zvaničnog karaktera, ali da "nije konkretizovan". "Videćemo kako taj predlog izgleda na tehničkom nivou kada uđemo u ove razgovore i oni će biti pokrenuti za dan - dva", rekao je Tadić.

Dodao je da će NDS glasati za smenu pokrajinskog sekretara za obrazovanje Andora Delija, napominjući da to ne znači da je ta partija postala deo vlasti.

Predsednik DS Bojan Pajtić rekao je da je zajednički stav tri stranke da je potrebno menjati Ustav Srbije, jer on ne odgovara potrebama ni Vojvodine ni Srbije, pošto nije upodobljen s evropskim standardima.

Pajtić je rekao da proces donošenja Zakona o finansiranju Vojvodine predugo traje i apelovao na Ministarstvo finansija i Vladu Srbije da taj proces ubrzaju. "Višestruko manje sredstava je opredeljeno za pokrajinski budžet nego što je to odredjeno Ustavom. Imamo manje razvojnih mehanizama i mogućnosti da utičemo na privredni prosperitet zbog toga", dodao je Pajtić.

Lider LSV Nenad Čanak rekao je da do srede, za kada je zakazana sendica Skupštine Vojvodine, nije moguće napraviti ozbiljne promene, već da će se takva rekonstrukcija desiti tek u septembru.

  • 02.07.2014 18:16
    @Planeta 021
    Za vas naciste nema mesta u Vojvodini! Ajte lepo na sever, tamo su više blagonakloni prema takvima.
  • LUKA

    02.07.2014 08:25
    o Radulovicu i sledbenicima
    Neverovatno je kako se u Srbiji, još uvek, praznim obećanjima i lažima pronalaze naivnjaci, koji odmah i bezrezervno postaju fanatični sledbenici !
    Radulović je priučen i loš stečajni upravnik sa izrečenom javnom opomenom zbog nestručnog vođenja stečajnog postupka !
    Toliko o njegovom znanju...
    Možda je visok, ali je on jadan mali čovek, prepun ličnih frustracija.
    Daleko mu lepa kuća !!
  • 02.07.2014 07:18
    vojvodina=eu
    vojvodina da ostane poslednji bastion normalne srbije. sa evropskim i prosperitetnim strankama na vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti