Počinje upis na fakultete, proverite imaju li akreditaciju

Predajom dokumenata danas počinje upis na fakultetima i visokim strukovnim školama.
Predajom dokumenata danas počinje upis na fakultetima i visokim strukovnim školama.

 

Iz Ministarstva prosvete apeluju na buduće brucoše da pre konkurisanja provere da li je visokoškolska ustanova akreditovana i podsećaju da upis mogu obavljati samo ustanove koje imaju akreditovane studijske programe i dozvolu za rad Ministarstva.

Predaja dokumenata traje do petka, dok će se prijemni ispiti odvijati od 7. do 11. jula.

Novosadski univerzitet ove godine će upisati nešto više od 9.000 brucoša. Najveća zainteresovanost tradicionalno je za farmaciju, stomatologiju i veterinu, dok su od društvenih nauka najpopularniji pravo, pedagogija, psihologija i engleski jezik.

Izlazak na polaganje prijemnog buduće brucoše košta od 2.000 do skoro 8.000 dinara, zavisno od fakulteta.

  • 02.07.2014 07:48
    Ministarstvo?
    A nije li mogao taj ministar, sa doktoratom na 106 strana?, da naredi da se na ulazima svih visokoškolskih ustanova istakne obaveštenje da li su akreditovani? Naravno, za sitne trgovce su propisali format A3 i natpis "uzmite račun"!!!
  • Bojan

    02.07.2014 07:48
    preskocite Ekonomski
    Ekonomski fakultet obavezno preskocite, jednostavno preskup je, sve naplacuju, i odnos prema studentima je jako los. Ostala su mi tri ispita i diplomski, znaci sve sam odslusao i to cu platiti oko 60 000din.
  • Brus Vilis

    02.07.2014 06:59
    Jel da ih i uhapsimo, ako ne valjaju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti