Novosadska "Zoohigijena" udomila svaku desetu lutalicu

Novosadska "Zoohigijena" je uspela da za dva meseca rada stanice u Futogu, oko deset odsto napuštenih životinja udomi.
Novosadska "Zoohigijena" je uspela da za dva meseca rada stanice u Futogu, oko deset odsto napuštenih životinja udomi.

U nečistom delu prihvatilišta u Veterinarskoj stanici u Futogu trenutno boravi oko 90 pasa i mačaka lutalica, od čega je 17 štenaca.

Direktor "Zoohigijene veterine" Aleksandar Bursać kaže da je preduzeće kojem je na čelu dobilo privremenu dozvolu za rad do Nove godine, ali i da se nada da će do kraja godine firma uspeti da upiše vlasništvo nad objektom i u katastru i nakon toga dobije i trajnu dozvolu za rad. "Objekat Veterinarske stanice imao je više vlasnika, pa sada treba da rešimo to pitanje", pojašnjava Bursać.

Napuštenim životinjama prihvatilište u Veterinarskoj stanici u Futogu je prvo odredište, gde se lutalice pregledaju, vakcinišu, čipuju i sterilišu, pa onda prebacuju u čisti deo u Šangaju – prihvatlištu sa 350 boksova, piše "Dnevnik".

"Moto preduzeća "uhvati –steriliši–pusti" počeo je da daje i svoje prve, očigledne rezultate. Procenat od deset odsto udomljenih životinja je odličan za ovako kratko vreme", kaže Bursać, ali i otkriva nameru preduzeća da još snažnije uđe u kampanju promovisanja usvajanja životinja iz prihvatilišta.

Često se "Zoohigijena" nađe na udaru kritika građana, zbog toga što njeni radnici ne izlaze na zahteve upućene telefonom, ali iz ovog preduzeća podsećaju da ne hvataju pse i mačke po novosadskim ulicama prema sopstvenom planu, već tek kada za tako nešto dobiju nalog od komunalne inspekcije.

"Imamo dosta poziva, ali po proceduri građane upućujemo na komunalnu inspekciju. Dešava se često da, kada uhvatimo životinje, ustanovimo da ni nisu napuštene, već da imaju vlasnike, pa se tako suočavamo i sa neodgovornim pojedincima. Ali ima i primera da vlasnici puštaju pse i mačke kada treba da se okote", ističe Bursać.

Prema njegovim rečima firma je nedavno kupila dva vozila za prevoz živih životinja, dok je od "Čistoće" ranije dobila vozilo za leševe životinja. Uginule pse i mačke "Zoohigijena" odvozi do hladnjače "Čistoće" po koje dolazi specijalno vozilo iz kafilerije u Somboru, i tamo odnosi na spaljivanje.

Preduzeće je inače ove godine iz budžeta grada dobilo stotinu miliona dinara, od kojih je za dva specijalna vozila namenjeno 40 miliona dinara.

  • hmm

    04.07.2014 17:05
    misevi se kote, postovani direktore
    JKP sastavljeno od SNS botova, zaposljavanih po zaslugama sa prethodnih izbora.

    Interesuje me cime se psi koji su u prihvatilistu hrane?

    Druga stvar, kako je u necisti deo uspelo da stane, citiram : "U nečistom delu prihvatilišta u Veterinarskoj stanici u Futogu trenutno boravi oko 90 pasa i mačaka lutalica, od čega je 17 štenaca."
    svi koji koliko - toliko prate ovo JKP znaju da je ovo laz i da tamo fizicki nema uslova da stane toliko pasa.

    Drze pse u nekoj futoskoj stracari u pet kavezima, insistiraju na objektu koji ne moze da dobije dozvole a na prihvatiliste u Sangaju je otislo ko zna vec koliko nasih para, i opet je nedovrseno i nema osnovno sto bi trebalo da ima, necisti deo.
    Direkcija na Spensu, ambulanta na Futoskom putu, necisti deo u Futogu, prihvatiliste u Sangaju. 80 pasa Siroko..
  • @

    04.07.2014 07:25
    opet - neko pere novce, odgovor
    Svaka čast na analizi teksta.
    Ostali komentari samo potvrđuju funkcionalnu nepismenost ovog naroda.
    Vrlo često se to vidi u komentarima na R021.
  • @Ana

    03.07.2014 23:36
    i ti lupas neistine samo tako
    bolje cuti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti