Odblokiran računa "Stana", sledi smanjenje broja radnika

Račun JKP "Stan" je, posle 702 dana, odblokiran, navodi se u saopštenju iz ovog preduzeća.
Račun JKP "Stan" je, posle 702 dana, odblokiran, navodi se u saopštenju iz ovog preduzeća.

Sledeći korak je smanjenje viška zaposlenih, sa trenutnih 370, na 250 radnika.

Direktor "Stana" Janko Čobrda istakao je da preduzeće, bez obzira na izuzetno otežane uslove poslovanja u proteklom periodu, danas održava 1.657 stambenih zgrada u Novom Sadu, pokrivajući na taj način oko 50 odsto tržišta.

"U narednom periodu, striktnim poštovanjem dogovorenih mera, "Stan" će početi da posluje sa pozitivnim bilansom, na zadovoljstvo svih naših korisnika usluga. Namera nam je da u bliskoj budućnosti vratimo izgubljene korisnike i da, kao nekada, pokrivamo više od 70 odsto tržišta Novog Sada", naveo je Čobrda.

"Račun JKP "Stan" bio je u blokadi više od dve godine, a do juče 436 dana neprekidno, zbog dugovanja preduzeća iz perioda od 2005. do 2007. godine, u iznosu od oko 700 miliona dinara. Veliki deo duga je vraćen, a za ostatak je dogovoren reprogram koji se poštuje već više od pola godine."

  • amoniman

    07.07.2014 18:57
    Koliko Vas je tu doslo u zadnjih 10 godina i po kojem konkursu molim lepo??
  • 2005

    07.07.2014 10:53
    2007
    Dug je iz tog perioda kako kaže novi director, što znači možemo da se zahvalimo bivšoj gradonačelnici našoj Maji.
  • Me

    06.07.2014 11:58
    Stednja
    Ustedelo se na platama zaposlenih valjda nesto, od nove godine se isplacuje mesecno po pola minimalca a prosle godine su plate za dva meseca preskocene . SPREMITE se radnici ostalih JKP - ova da radite mesecno za pola minimalca kako biste firme izvukli iz bule. Naravno , za rukovodeci kadar ovo ne vazi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti