Biciklisti stradaju zbog prepreka na stazama

Novosadska biciklistička inicijativa saopštila je da sve više biciklista u Novom Sadu strada zbog prepreka i nerešenih pitanja uređenja biciklističkih staza.

Novosadska biciklistička inicijativa saopštila je da sve više biciklista u Novom Sadu strada zbog prepreka i nerešenih pitanja uređenja biciklističkih staza.

Navode da su se poslednjih dana zbog toga desile dve nezgode u kojima je povređeno dvoje biciklista.

Tako je u  utorak, 2. jula, na Somborskom bulevaru nastradao dečak koji je udario u prikolicu automobila koji je bio parkiran na biciklističkoj stazi, a policija nije ni napravila zapisnik jer "put nije završen".

- Majka je pozvala policiju (192) oko 12:30h, ali su je uputili da pozove saobraćajnu policiju, koja obećava da će poslati patrolu koja stiže posle 3 sata. Konačno, kada je patrola došla, majka saznaje da prelaz na kojem je parkiran automobil u čiju prikolicu je njen sin udario glavom nije u nadležnosti policije, pošto put još nije završen, te da vozač parkiranog automobila nije napravio prekršaj i ugrozio tuđu bezbednost. Zapisnik nije napravljen, pošto, po obrazloženju policajca (koji se konsultovao putem telefona sa kolegama), to nije slučaj za policiju. Vozač parkiranog automobila koji se kasnije pojavio saosećao je sa našom sugrađankom, dao je izjavu policiji, ali na kraju je otišao nekažnjen - navode u NSBI.

Dodaju da je tako ostalo nejasno u čijoj nadležnosti je put i biciklistička staza kojom se kretala žena sa svojom decom.

Ovde možete pročitati priču majke nastradalog dečaka.

Takođe u nedelju, 29. juna, na pružnom prelazu u Ulici Raše Radujkova, prolazeći kod pružnog prelaza gde nema biciklističke staze, pala je i povredila se jedna Novosađanka.

Žena je teže povređena jer joj je razbijen nos, ima nekoliko šavova na licu i usnama, kao i slomljen zub.

Novosadska biciklistička inicijativa navodi da u oba slučaja biciklisti sami snose deo odgovornosti, ali i da obe situacije predstavljaju nešto sa čime se mnogobrojni Novosađani svakodnevno susreću.

  • agnes nsbi

    19.07.2014 10:51
    @radoznali pozitivac
    Zavisi od prilike do prilike. Dugo su nas ignorisali, ali su u nekom momentu shvatili da necemo odustati od nasih ciljeva, a to je na prvom mestu olaksavanje svakodnevnog zivota biciklista/kinja, bilo da se bavimo pitanjima infrastrukture, bezbednosti ili prosto popularizacijom. Sad se grad odaziva na nase pozive, ali nije bas da izlaze uvek i u svemu u susret. Dug je to proces koji zahteva stpljenja, takta i upornosti. Finansijski su podrzali dva nasa projekta u vrednosti od oko mislim 250 i 350 hiljada dinara u dve godine, ali recimo predlog za izradu strategije za razvoj biciklizma u NS (jos) nismo uspeli da proguramo na skupstini grada. Ima mnogo pojedinaca po institucijama koji nas podrzavaju jer su i sami biciklisti, ali se nadamo da ce se to sa pojedinaca prosiriti na cele institucije. Nadam se da sam ti odgovorila na pitanja, ako te jos nesto interesuje, pisi na office@nsbi.org.rs, jer ovde umalo propustih tvoje pitanje. Hvala
  • Radoznali pozitivac

    12.07.2014 23:17
    Radoznalost je ubila mačku (lasicu)
    Hej, kako stvari funkcionišu u gradu i u vezi NSBI? Stvarno, hteo bi da saznam, ako može u par rečenica!
  • 10.07.2014 05:03
    gospodja je kanda htela da naplati a toliko se zabrinula da je dete dobilo potres mozga da je muz odveo dete kod babe a onda posle tri sata cekanja policije su zurili kod lekara

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti