Nagrađeni osnovci i srednjoškolci ponos Novog Sada

Danas je u Gradskoj kući organizovan prijem za učenike novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na republičkim takmičenjima prošle školske godine.
Danas je u Gradskoj kući organizovan prijem za učenike novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na republičkim takmičenjima prošle školske godine.

"Vi ste ponos Novog Sada, i na najbolji način ste predstavljali sebe, svoju porodicu, školu ali i svoj grad. Ponosni smo na sliku koju ste stvarali o svojoj školi i gradu proteklih godinu dana. Nastavite ovim putem, i siguran sam da ćete sutra biti mnogo bolji od nas", rekao je gradonačelnik Miloš Vučević zahvalivši se profesorima, nastavnicima i roditeljima koji su đacima pružali podršku.

Gradonačelnik je istakao i to da će Grad nastaviti da pomaže i da nagrađuje najbolje đake osnovnih i srednjih škola.

Kada je reč o osnovcima, njih ima 225 nagrađenih, a  škola sa najviše nagrada u pojedinačnim takmičenjima je "Prva vojvođanska brigada" sa devet nagrađenih učenika. Među srednjoškolcima Novog Sada, prošle godine bilo je 349 nagrađenih, a škola sa najboljim rezultatom u pojedinačnim takmičenjima je gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj". U pojedinačnim disciplinama đaci su bili uspešni u svim oblastima, a najviše pobeda doneli su matematičari i fizičari. Učenici stručnih škola pobeđivali su u svojim strukama, a posebno se istakla tehnička škola "Mileva Marić Ajnštajn" koja ima 16 pobednika. Tokom školske 2013/2014. godine nagrađeno je 27 osnovnih i 12 srednjih škola.

Grad Novi Sad je za nagrade učenicima izdvojio iz budžeta 3.573.193,80 dinara, za osnovne škole 1.400.870,15, a za srednje 2.172.323,65 dinara.

Novčanim nagradama nagrađuju se učenici osnovnih i srednjih škola koji su na republičkim takmičenjima i smotrama, osvojili prvo, drugo ili treće mesto. Učenici koji su nastupali u ekipama, a to su sportske ekipe, horovi i orkestri, nagrađuju se za osvojeno prvo mesto.

  • Insajderka

    08.07.2014 07:49
    Čisto da vest bude potpuna...
    ... nastavnici koji su spremali te iste đake su dobili NULA dinara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti