Nadogradnja OŠ "Vasa Stajić" i "Dušan Radović" verovatno od jeseni

Rekonstrukcija fasade Osnovne škole "Ivo Lola Ribar" privodi se kraju, dok bi ove godine trebalo da počne nadogradnja OŠ "Vasa Stajić" i OŠ "Dušan Radović".
Rekonstrukcija fasade Osnovne škole "Ivo Lola Ribar" privodi se kraju, dok bi ove godine trebalo da počne nadogradnja OŠ "Vasa Stajić" i OŠ "Dušan Radović".

Rekonstrukcija fasade i zamena stolarije na Osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar" privodi se kraju. Po rečima direktora te obrazovne ustanove Milorada Čudića nova fasada obezbediće školi uštedu energije od 50 odsto.

"Obnova fasade je u završnoj fazi, trenutno se radi deo oko glavnog ulaza. Rekonstrukciju tog dela morali smo da odložimo dok deca ne odu iz škole. Radovi su se odlagali i zbog nepovoljnih vremenskih uslova, ali i neočekivanih problema, jer je na pojedinim delovima morala da se radi nova hidroizolacija. Fasada i stolarija će biti kvalitetno urađeni, po evropskim standardima i kada sve bude gotovo dobićemo energetski pasoš", kaže Čudić za "Dnevnik".

Projekat nadogradnje dela škole je gotov, a, po rečima Čudića, preostalo je da se izabere izvođač radova. Iznad fiskulturne sale biće izgrađene četiri učionice i dve male učionice za produženi boravak, a škola će dobiti novih 300 kvadrata.

"Iz Grada su nam potvrdili da je za nadogradnju opredeljeno 20 miliona dinara, a taj novac očekujemo ovih dana. Nadogradnjom učionica iznad sale za fizičko, uradićemo i statičku potporu tog objekta i produžiti mu vek za duži period", objašnjava Čudić: "Kada sve radove završimo dobićemo nove učionice, pa ćemo za đake od prvog do četvrtog razreda organizovati nastavu u jednoj smeni."

Radovi u još dve škole

U OŠ "Vasa Stajić" biće izgrađena nova fiskulturna sala, topla veza između školskog objekta i stare sale za fizičko, a broj učionica biće povećan za četiri nove. Po rečima direktorke te škole Jasmine Pastonjicki prikupljanje dokumentacije je završeno, a očekuje ih izbor izvođača radova. "Morali smo prvo da usaglasimo projekat, koji smo već imali, što je i urađeno i nakon toga dobili smo sve saglasnosti. Očekujem da će nadogradnja početi na jesen, najverovatnije u septembru. Nove učionice opredelićemo za niže razrede", govori Pastonjicki.

Novi amfiteatar, dve učionice i dnevni boravak dobiće OŠ "Dušan Radović", u Čenejskoj ulici. Direktorka te škole Marija Čekić kaže da je dokumentacija prikupljena, a čeka se lokacijska dozvola. "Nakon kompletiranja dokumentacije raspisaćemo javne nabavke za izradu projekta. Nadamo se da će ove godine početi i nadogradnja, jer se pokazalo da nam je potrebno više prostora zbog toga što svake godine imamo sve više učenika", kaže Čekić.

Za rekonstrukciju i nadogradnju te tri škole grad je izdvojio 57 miliona dinara.

  • Ucenica O.S. Vasa S.

    22.05.2017 15:14
    Lazi
    Rekonstrukcija O.S. ,,Vasa Stajic" ce biti na letnjem raspustu i vec su sve ogradili ...idem u tu skolu i znam vise informacija nego novinari
  • mama

    09.07.2014 06:05
    zanimljivo
    cudo je da se radi nadogradnja skole Dusan Radovic a pre dve godine je zavrsena skola za 600 ucenika u nepodrednoj blizini a koja navodno ceka namestaj .Ali verovatno je opet po sredi neka politicka igra
  • Plitki tata dubokom tati

    08.07.2014 14:25
    Odgovor
    Ja svakako da marim gde moje dete uči, ali ne mogu da utičem u kakvim će uslovima učiti u školi. O tome treba da vodi računa država. Što se tiče ordenja i spomenika, ako to čekaju, neka odu kod predsednika, jer ih deli šakom i kapom. Ničim oni nisu zaslužili napred pomenuto, jer je javna tajna da od kada je usvojen novi zakon o javnim nabavkama, prvo se dogovore sa izvođačem, jer nemaju ljude odgovarajuće struke kako bi kvantifikovali radove i usluge...
    Ordenje zaslužuju ljudi iz zdravstva!!!
    Što se mog izbora o napuštanju zemlje tiče, nije reč o plitkosti ili nečemu sličnom. Baš naprotiv. Ne želim da mi dete odrasta u sredini gde se pripadnost nekoj od političkih opcija podrazumeva, gde ako nisi simpatičan učiteljici/nastavnici bivaš zakinut za pažnju i ...
    Na kraju svega, ja ću uraditi onako kako mislim da je bolje za mene i moju porodicu, a ti duboki tata i dalje radi u javnom sektoru, jer nizašta drugo nisi ni sposoban. Pozdravite mamu Vašu))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti