Ivana Kovačić sa FTN izabrana za redovnog profesora

Profesorka Ivana Kovačić, zbog čijeg je otpuštanja s Fakulteta tehničkih nauka reagovala akademska javnost, dobila je status redovnog profesora.

Profesorka Ivana Kovačić, zbog čijeg je otpuštanja s Fakulteta tehničkih nauka reagovala akademska javnost, dobila je status redovnog profesora.

Ova mlada naučnica koja ima najviši naučni rang A1 dobila je stalni posao na Departmanu za mehaniku, kojem pripada od devedesetih godina kao vanredni predavač.

"Pre svega, zahvalna sam svima koji su stali iza mene i samim tim iza nauke i postignuća", rekla je za 24sata Kovačićeva, koja ima i najvišu ocenu u evaluaciji svojih studenata – 9,77.

Ona je, podsećamo, u martu ostala bez šanse da produži svoje angažovanje na FTN. Tada je optužila dekana FTN Radeta Doroslovačkog i direktora Departmana za tehničku mehaniku Dragana Spasića da su joj dali otkaz.

Fakultet tehničkih nauka je nakon toga saopštio da dr Kovačić nije dobila otkaz već da na Departmanu vladaju loši odnosi i da su kolege odbijale, na tajnom glasanju, da raspišu konkurs za njeno radno mesto. Grupa studenata tog fakulteta zatim je organizovala potpisivanje peticije da profesorki Kovačić bude produžen status profesora mehanike i da bude izabrana za redovnog profesora.

Nakon pisanja medija o tome, dekan FTN doneo je odluku da, u skladu sa zakonom i statutom, raspiše konkurs. Ova procedura završena je prošle nedelje zvaničnim izborom Ivane Kovačić na mesto redovnog profesora.

  • Posmatrač

    08.07.2014 16:12
    Istina u ovom slučaju je negde na sredini...
    ... ali malo bliže Ivani.

    Naglasak je na malo...
  • coco

    08.07.2014 13:58
    @Veroljub
    Nisam "gađao" dotičnog dekana!
  • Nizina

    08.07.2014 11:59
    Ivana
    je beskompromisna što ne odgovara "uhodanoj" ja tebi ti meni ekipi, pa bode oči. Gomila redovnih profesora sa referencama slabijim od docenata i drugi marifetluci...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti