Bocke: Novac za vodu obezbeđen, žitelji ne žele cevi na posedima

Novac za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u naselju Bocke obezbeđen je i radovi mogu da počnu, ali stopiraju ih građani koji nisu potpisali sporazum o izgradnji.
Novac za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u naselju Bocke obezbeđen je i radovi mogu da počnu, ali stopiraju ih građani koji nisu potpisali sporazum o izgradnji.

Bocke i dalje nemaju rešeno pitanje otpadnih voda, kao ni vodosnabdevanja i septičkih jama, koje se koriste otkad je naselje osnovano. Bunari nisu u opticaju jer su zagađeni, pa meštani kupuju vodu ili je dovoze iz cisterni. Meštani su više puta protestovali zbog ovih problema, a jednom je i došlo do incidenta u Skupštini Novog Sada.

Direktor Zavoda za igradnju grada Goran Višnjić kaže da je novac za sanacije obezbeđen i da će se radovi sprovesti u delu u kojem ne treba saglasnost meštana, ali je problem nastao u delu u kojem je saglasnost potrebna.

- U posao u samom naselju ne možemo da uđemo, dok ne dobijemo sve saglasnosti - rekao je Višnjić.

Deo meštana buni se jer kanalizacione i vodovodne cevi treba da pređu preko 282 poseda, te su počeli da protestuju potpisivanjem peticije za obustavu radova na kanalizacionoj mreži, prenose Večernje novosti.

  • slobo.D

    02.11.2014 11:05
    da zivimo kao normalan svet
    setitese 2009.g bili smo slozni
  • jomar

    08.07.2014 16:41
    voda za bocke
    Neverovatno koliko ljudi uzima za slobodu da neistinama i lupetanjem priča o činjenicama o kojima nema pojma. Zlonamernost, pakost, bezobrazluk.... Gradnja objekata u naselju Bocke nije bila moguća bez odgovarajućih dozvola. Znam da zlobnjaci pričaju kako je tamo divla gradnja cvetala, ali to jednostavno nije tačno. Uistinu, neki su to i pokušavali, ali brzo su bili dovedeni u red delovanjem odgovarajućih službi u gradu. E, sada tu i nastaje deo problema. U gradjevinskim dozvolama, jedan deo cene je i za KOMUNALNO uredjenje naselja. Pa, sada, kada je već plaćeno, neko ima i obaveze da to i izgradi. Upravo, to se i očekuje. Sada, nekolicina koja se boji da će cena biti previsoka, radije ne daje saglasnost, ne znajući da će postojanje komunalija samo povećati vrednost placa. Tačno je da ih treba zaobići, ali i upozoriti da kasnije neće moći da se predomisle. Priključak sad ili nikad.
  • C

    08.07.2014 14:17
    Nisam iz Bocki
    ali mi sve ovo lici na politicka prepucavanja i to opet sve preko ledja gradjana Bocki.
    Predlog stanovnicima Boski: Vidite koji su ti sto SADA ne zele da im cevi prelaze preko placeva, pa ih zaobidjite, a posle im ne dozvolite da se prikljuci na vodovodni sistem koji ste vi podrzali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti