O rebalansu budžeta Novog Sada na sednici 15. jula

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da će sednica gradskog parlamenta na kojoj će se raspravljati o rebalansu budžeta ipak biti u utorak, 15. jula.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da se sa predsednikom Skupštine Grada Novog Sada dogovorio da se sednica gradskog parlamenta na kojoj će se raspravljati o rebalansu budžeta ipak održi u utorak, 15. jula.

 

Vučević je rekao da je Gradsko veće usvojilo predlog rebalansa budžeta i da će taj predlog otići prema odbornicima Skupštine Grada koji će o njemu raspravljati na narednoj sednici Skupštine.

"Od kada ova administracija predvodi Novi Sad, odbornici Skupštine Grada ni jednom nisu materijale o predlogu budžeta ili o rebalansu dobili u skraćenom roku i to neće biti slučaj ni sada, iako je to praksa koja se često sprovodi u drugim parlamentima kao što je Skupština AP Vojvodine", rekao je Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada i član Gradskog veća zadužen za finansije Dejan Mandić, u više navrata su izjavljivali da se nadaju da će ove godine biti dva rebalansa gradskog budžeta - prvi koji će se pred odbornicima naći 15. jula i drugi koji bi trebalo da se uradi nakon što radno telo, koje je formiralo Gradsko veće sagleda stanje i predloži mere rešavanja krize u šest najugroženijih javnih gradskih preduzeća, a što bi trebalo da se desi u septembru.

Izmene planova poslovanja većeg broja javnih preduzeća uglavnom u delu koji se odnosi na investicije razmatraće se pošto se nakon prvih šest meseci ove godine pokazalo da deo planiranih radova neće moći da se izvede, što zbog dugog postupka javnih nabavki i priprema, što zbog manjka prihoda.

Nakon ove sednice uslediće pauza u radu gradskog parmalenta od dva meseca u zasedanjima zbog sezone godišnjih odmora.

  • 09.07.2014 07:09
    Balansero i rebalansero
    Ovaj što tera je balansero, a ovaj na prikolici je koalicioni rebalansero:
    http://www.banjica.org/slike/Diskont/Braca%20Kecman%20Moto%20Prikolice/medjunarodno%20takmicenje%20u%20moto-klasik%20sampionatu,%20na%20vrsackom%20aerodromu%202006.%20godine%20u%20klasi%20motocikala%20sa%20prikolicom%20klase%20D1%20i%20D2.jpg
    Jednostavno, jedan bez drugog ne funkcionišu!
    mada, kada bolje razmislim, ne funkcionišu ni ovako!
  • coco

    09.07.2014 06:39
    Rebalansiranje
    - Alo, je l' to vulkanizer?
    - Jest'!
    - Ja bih trebao da rebalansiram gume na gradu.
    - Pobogu, pa jesmo l' ih skoro balansirali?
    - Ma jesmo, samo mi nešto nije svo OK. Nešto se klima...
    - Šta se klima?
    - Paaaaaa, kako da kažem? Klima se!
    - Ma dajte... Pa i prošle godine smo nekoliko puta rebalansirali, a vama se i dalje klima. Klima se, pa šta? Klima se i kod krave rep i šta fali? I dalje je muzu. Tako vam je i sa gradom. A verovatno i nije do guma. Treba da vidite kakva vam je koalicija. Sigurno vam je tu nešto pokvareno...
  • Skeptik

    08.07.2014 21:00
    Hm
    A koliko je u tom rebalansu namenjeno PUT INVESTU?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti