Grad legalizuje zgradu hotela "Holidej In"

Skupština grada danas će doneti odluku da se dozvoli legalizacija zgrade hotela "Holidej In" na Telepu, zbog čije nelegalne gradnje je policija prošle godine privela više osoba.

Skupština grada danas će doneti odluku da se dozvoli legalizacija zgrade hotela "Holidej In" na Telepu, zbog čije nelegalne gradnje je policija prošle godine privela više osoba.

Kako se navodi u predlogu odluke, ova nelegalna zgrada je prema važećem planu mogla da ima najviše 10 spratova, ali je sagrađeno tri sprata više. U obrazloženju odluke se navodi da je postupak legalizacije moguć samo ako vlasnici susednih parcela, a to je Grad Novi Sad, daju saglasnost da nisu protiv toga i sada će Skupština grada dati saglasnost da nema ništa protiv toga da se legalizuje ovaj hotel.

Podsetimo, hotel "Holidej In" počeo je da se gradi pre skoro četiri godine, pri čemu je najavljeno da će "Aleksandar gradnja" uložiti 11 miliona evra u projekat.

Zgrada je sa velikim kašnjenjem završena 2013. godine, ali do danas hotel nije otvoren, a u međuvremenu policija je uhapsila nekoliko osoba zbog, kako je navedeno, pokušaja da se zgrada legalizuje mimo propisa.

Tako je u grupi koja je uhapšena nekoliko članova Komisije za planove i zaposlenih u JP "Urbanizam", kao i zaposlenih u Gradskoj upravi za urbanizam, a privođeni su i nekadašnji direktor ZIG-a Borislav Novaković, vlasnik "Aleksandar gradnje" Vojsilav Gajić i vlasnik Industrije mesa "Matijević" Petar Matijević zbog sumnjive prodaje parcele na kojoj je sagrađen hotel. (Žarko Bogosavljević - zarko@021.rs)

  • jovanka

    19.07.2014 17:37
    Grad legalizuje zgradu nakardno napravljenu, a Država legalizuje i oslobađa optužbi ostala nakardna stvorenja...Legalno!
  • JAZZ

    16.07.2014 16:26
    Ja jednostavno ne mogu da poverujem da su tako ugledni gradjani, iako su neki bivši magacioneri, nešto skrivili u vezi izgradnje ovakve novosadske lepotice...

    Ljudi pa je li moguće ?????
  • 15.07.2014 21:49
    Radna mesta???
    Kad vec spominjete radna mesta i posao za 50-100 ljudi, gde je taj konkurs nigde ga ne vidim, ni na jednom sajtu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti