DS: U čije ime novosadska javna preduzeća daju podršku Zakonu o radu

Gradski odbor Demokratske stranke postavlja pitanje u čije su se ime oglasila pojedina novosadska javna preduzeća koja su pružila podršku novom Zakonu o radu.
Gradski odbor Demokratske stranke postavlja pitanje u čije su se ime oglasila pojedina novosadska javna preduzeća koja su pružila podršku novom Zakonu o radu.

Oni pozivaju direktore javnih preduzeća da ne podležu pritiscima dirigovanih kampanja, da se, pre svega iz poštovanja prema zaposlenima, ali i građanima Novog Sada, ne bave politikom, već poslom za koji ih narod plaća.

"Ukoliko za tako nešto nisu sposobni, ukoliko nemaju dovoljno lične hrabrosti da se odupru pritiscima, ali i znanja da pomognu oporavak preduzeća, pozivamo ih da najhitnije daju ostavke na svoje funkcije", navode u DS-u. Oni su mišljenja da nijedno od navedenih "pisama podrške" nije došlo od sindikata i radnika u tim preduzećima, već su ona potpisana imenima direktora, mahom članova ili poslušnika Srpske napredne stranke.

Sindikat GSP Novi Sad Nezavisnost ogradio se od saopštenja koju je juče izdalo rukovodstvo ovog javnog preduzeća, a u kojem se podržava usvajanje Zakona o radu.

"Sindikat smatra da je donošenje ovakvog Zakona u većini štetno po zaposlene i ne vidi na koji način će ovakav zakon doprineti "podizanju nivoa usluga u gradskom i prigradskom saobraćaju". Donošenje ovog paketa Zakona su četiri elementarne nepogode za Srbiju (Zakon o radu, Zakon o PIO, Zakon o privatizaciji i Zakon o stečaju) i Sindikat će se svim sredstvima boriti protiv toga!", navodi se u saopštenju sindikata zaposlenih u GSP.

Podsetimo da je većina novosadskih javnih i javno-komunalnih preduzeća saopštilo da daju punu podršku usvajanju novog Zakona o radu.

  • 16.07.2014 08:34
    bez naslovba
    žuti žutuju a rumeni putuju
  • coco

    16.07.2014 06:59
    Direktorska podrška
    Čuj, u čije ime?
    Pa u ime svojih partija koje su ih, ničim izazvane, postavile na ta mesta!
  • zzeljko

    16.07.2014 06:50
    ha
    u ovoj vladi je sve transparentno cak i zaj.....ija!!!ili smo mi toliko glupi ili su oni toliko bezobrazni i drski!!!!ja trece nevidim

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti