Radnici sa Žeželja ponovo protestovali

Radnici firmi "Pro Industry" iz Novog Sada i "LS Kranovi" iz Rume ponovo su protestovali kod Žeželjevog mosta.
Radnici firmi "Pro Industry" iz Novog Sada i "LS Kranovi" iz Rume ponovo su protestovali kod Žeželjevog mosta, ispred ulaza na gradilište.

Oni i dalje traže od podizvođača, beogradske firme "Mostogradnja", isplatu zaostalih zarada za već izvedene radove na Žeželjevom mostu. Kako kažu radnici i vlasnici ove dve firme, dugovanja "Mostogradnje" iznose nekoliko desetina miliona dinara. Tačnije, prema "Pro Industry" dugovanje iznosi 15,5 miliona dinara, a prema "LS kranovima" je još veće - 53 miliona dinara.

"Ukoliko 'Mostogradnja' ne pronađe rešenje za našu situaciju do petka, prinuđeni smo da se obratimo premijeru Srbije, iako to nije njegov problem. Jednostavno, niko nadležan na projektu izgradnje ne rešava ovu situaciju. Mi smo radove već izveli i samo tražimo da nam se isplate naknade. Ništa lično nemamo protiv 'Mostogradnje', niti smo upoznati sa ugovorima koje oni imaju sa drugim firmama", kažu vlasnici dveju firmi. Oni dodaju da više ne mogu da isplate PDV, a iz "Mostogradnje" im poručuju da "budu strpljivi".

Radnici su prvi protest organizovali u petak, 11. jula, kada su dali rok od tri dana za izjašnjavanje nadležnih firmi. Do danas nisu dobili nikakav odgovor. (Gorica Nikolin)

  • Stankela iz magacina

    16.07.2014 15:31
    @anonimus
    Poštovani anonimni gospodine,
    hvala vam što čitate moje komentare i sva sreća, delite ih sa drugima kako bi ih i oni pročitali,i naravno shvatili da je suština mojih komentara mnogo drugačija od onoga što vi navodite.
    Mislim da nema razloga da se ljutite na mene zbog toga što sam izrazio nezadovoljstvo što opravdavate u jednom od vaših komentara činjenicu da neko ima pravo nekome da ne plati nakon izvršene unapred dogovorene usluge. U vistom komentaru izneli ste mišljenje da svi ovi gore navedeni ljudi koji danas protestuju ne treba da budu isplaćeni jer se bave rizičnim poslom koji skupo naplaćuju!!!! Ne pada mi na pamet da linkujem i pratim sve vaše komentare,neka to radi neko drugi koga uopšte vaš komentar i može da interesuje...
    Sve u svemu,hvala vam što čitate moje komentare i uživajte u ovom lepom danu.
    Srdačno,
    Vaš Stankela.
  • 16.07.2014 11:23
    zanimljiva istina
    Doticni "Stankela iz Magacina" poziva na pobunu i borbu protiv korupcije i "iskreno" navodno hoce dobro drustvu, a u komentaru za clanak nedavno podrzava placanje diploma i muvanje:
    http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Peticija-da-pravnike-i-lekare-zaposljava-samo-drzava.html

    Toliko o podmuklosti i ljigavosti dvolicnoj...
  • stankela iz magacina

    16.07.2014 09:33
    rad je jjeftiniji od hleba
    Narod je sluđen i zatucan, a država lopovska! Treba svi( preduzetnici i kompanije ) da se udružimo i organizujemo jedan veliki protest zbog odnosa države prema privatnom sektoru! Em ne možeš da se zaposliš,em te država guzi u svakom pokušaju da preduzmeš nešto sam i uspeš da nešto zaradiš. Ponekad mi se učini kao da neko namerno daje sve od sebe kako mbi ti onemogućio da radiš i zaradiš!
    Iskrena podrška svima koji traže da im se palti ono što su pošteno zaradili! Ne odustajte i ako treba iskoristite lepo vreme nagomilajte tu šatore i spavajte ako treba, nekavas sve žive televizije snimaju i neka se šalje istinita slika iz srbije u svet! Dosta je bilo mazanja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti