Novosađani će još čekati rešenja o porezu na imovinu

Novosađani će još čekati na rešenja o porezu na imovinu za 2014. godinu, jer još nije završeno štampanje 135.000 poreskih rešenja.

Novosađani će još čekati na rešenja o porezu na imovinu za 2014. godinu, jer još nije završeno štampanje 135.000 poreskih rešenja.

Član Gradskog veća za finansije Dejan Mandić naveo je da će građanima rešenja za ovogodišnji porez biti poslata čim se obavi štampanje. On očekuje da će to biti uskoro, ali nije mogao da precizira kada.

Inače, rešenja o godišnjem porezu na imovinu već godinama stižu na kućne adrese u maju ili junu, ali ove godine kašnjenje je duže.

Podsetimo i da će zbog promena zona i povećanja iznosa poreza, pojedini građani plaćati veći porez nego ranijih godina.

U Novom Sadu porez treba da plati oko 135.000 građana, pri čemu još oko 15.000 do 20.000 poreskih obveznika nije ubačeno u sistem.

  • darkop@ns

    04.08.2014 16:52
    Тржишна вредност имовине...
    Када ти у Каћу за кућу са високим поткровљем, површине 120 квадрата, дају процену тржишне вредности (тј. ту вредност утврде градском одлуком) на 360.000 ЕВРА (а она не може да се прода ни за 60.000 ЕВРА), запиташ се:
    Колика средства би добио да направиш исту такву кућу, да ова којим случајем, не дај Боже, страда у поплави или земљотресу???
  • Banda

    17.07.2014 06:40
    čuvajte živce
    Mi čekamo njihove račune a oni sve vreme obračunavaju kamatu na dnevnom nivou.Imala sam raspravu sa gospođom iz poreske jer su pokušali da mi uvale da platim 300 evra, žalila se i nisam platila.Apelujem na sugrađane koji sređuju dokumentaciju nakon ostavinske da PAŽLJIVO GLEDAJU DOKUMENTA IZ PORESKE, i savetujem da uzmu advokata za isto.Platićete možda 50 eur ali nećete platiti državi ono što ne treba.Bolje te pare dati u dobrotvorne svrhe nego bagri iz poreske.Druga stvar, pišite direktoru ono što smatrate da nije ok, pošaljite preporučeno da imate trag da ste poslali jer vam oni moraju odgovoriti u roku od 90 dana (ima tačno određeno nekim propisom).Nemojte gubiti vreme sa šalterskim radnicima.
  • Lola

    17.07.2014 05:53
    Investitor prevari, a država kaže, da tako treba..
    Šta je država uradila sa Investitorima koji su prevarili kupce? Ljudi završavali i doplaćivali sami. Tada nas država nije štitila, nego nam je advokat rekao da je Zakon na njihovoj strani, a to što smo prevareni to je naša stvar??? Pa su nam rekli da sve moramo gubitke investitora koje on duguje državi da platimo sami, da bi dovršili nekretninu. Onda nam je ista ta država rekla da naši ugovori o kupovini, overeni u sudu faktički ne znače ništa, ni da smo vlasnici kupljenog, nego samo da možemo da vodimo sudski spor.
    Sudski spor ovde traje između 10-20 godina???
    Kako oštećeni da plati porez u ovom slučaju???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti