Naplaćuju parking zastrašivanjem

Naplaćivanje parkinga zastrašivanjem u centru grada od strane Roma, sve češća je pojava, na koju nam ukazuju slušaoci.

Naplaćivanje parkinga zastrašivanjem u centru grada od strane Roma, sve češća je pojava, na koju nam ukazuju slušaoci.

Kako za 021.rs kaže Novosađanin Mirko Petrović, kojem su prošle nedelje oštetili automobil jer nije želeo da plati parking, najčešće to čine deca, ali i starije osobe i žene sa decom.

"Problem je u tome što je reč o zastrašivanju i većina ljudi daje novac u strahu da se ne polomi retrovizor, brisač ili nešto slično. Lično sam bio prisutan nekoliko puta da kada neko odbije da plati, nailazi na pretnje, uvrede i mrštenje od strane malih Roma, a sve češće i mlađih osoba, kao i narkomana",  priča on za 021.rs.

Dodaje da uopšte nije u pitanju mala količina novca koja se ljudima otima zastrašivanjem. Kako su ranije u Parking servisu rekli za 021, iako su upoznati sa problemom i mnogo puta apelovali na nadležne da se to reši, oni ne mogu ništa konkretno da urade po tom pitanju.

U policiji su nam rekli da je problematično to što građani takve primere ne prijavljuju policiji i zbog toga su njihove ruke vezane. "Kada bi se najpre nama obratili, pre nego što pozovu medije, praksa se ne bi ponavljala", navode u novosadskoj policijskoj upravi. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • Taksista

    18.07.2014 10:18
    Pa dok stojim nocu gledam 100 puta policija prodje i te sto naplacuju parking ni ne pogleda,briga njih.Ima tu i dece medju tim romima,deca koja sa 7-8godina setaju centom sa kesama lepka,jednom sam ih video kako njih trojica tih godina kod norka tuku pijanog coveka BEZ NOGE,kada sam potrcao za njima desetine nasih sugradjana me gledalo kao da nisam cist sto pomazem pijanom coveku.
  • 18.07.2014 09:27
    NS
    Ako Vam neko ošteti vozilo na plaćenom parking-mestu, trebalo bi da tužite Parking servis i grad (kao osnivača tog nazovi servisa). Pa sad, materijalna šteta, pretrpljen strah, izgubljena dobit ...
  • Novosadski madjar

    17.07.2014 13:33
    Manjina jel?!
    Znaci romi su manjina pa se izvlace na to i imaju prava da rade sta hoce?! E pa ja sam madjar prema tome i ja sam manjina tako da budu li mi pipnuli kola ima da ih nalemam kao stoku pa da vidim kome ce se zaliti za diskriminaciju i prava manjina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti