Umesto za 40 autobusa, novca samo za 5

GSP će ove godine kupiti samo pet autobusa, mada je u planu poslovanja planirao nabavku čak 40 vozila.

GSP će ove godine kupiti samo pet autobusa, mada je u planu poslovanja planirao nabavku čak 40 vozila.

Osnovni uzrok za odustajanje od kupovine 10 solo autobusa na gas, 10 solo autobusa na dizel i 20 zglobnih autobusa je manjak sredstava.

Takođe, nedostatak sredstava je doveo i do toga da se sada ponovo odloži nabavka elektronskog sistema naplate prevoza koji već šest godina nikako da se uvede zbog neuspelih javnih nabavki. Novac koji je planiran za kupovinu elektronskog sistema sada će biti prebačen za kupovinu pet autobusa.

U GSP-u za 021.rs navode da se neće odustati od uvođenja elektronskog sistema naplate, ali da je procenjeno da je za funkcionisanje prevoza važnija nabavka autobusa.

- GSP neće odustati od nabavke elektronskog sistema naplate, pošto je modernizacija u pružanju usluge prevoza jedan od prioriteta u poslovanju preduzeća. Međutim, procenjeno je da je do kraja godine za funkcionisanje gradskog saobraćaja značajnija nabavka novih autobusa od elektronskog sistema naplate. Zbog toga će sredstva za investicione aktivnosti, odnosno kapitalne subvencije iz budžeta Grada za 2014. godinu, od 90 miliona dinara, biti usmerena za nabavku pet solo dizel niskopodnih autobusa sa pripadajućom opremom, a preneta i neutrošena sredstva od 37 i po miliona na rekarosiranje deset zglobnih autobusa. Postupak javne nabavke novih autobusa biće pokrenut u što kraćem mogućem roku - kažu u GSP-u.

Podsetimo da GSP već nekoliko godina nije kupio ni jedan novi autobus i da su nedavno rekarosirali 10 zglobnih autobusa.

  • Komentator

    20.07.2014 20:34
    Da ste se prebacili na metan (CNG) davno ste mogli da kupite sve nove autobuse. Ali metan se ne može krasti uz pomoć creva i kante.
  • 19.07.2014 00:43
    Bolje "zaposlite" još BOTova. Šta će nam autobusi? ...
  • Putnik

    18.07.2014 22:26
    Poslednji zglobni autobus je kupljen 2007. Ne znam kako će funkcionisati gradski prevoz od septembra. Na ovih novih 5 ide bar duplo više starih koji se kvare non-stop.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti